Upėtakis su migdolais

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Pakepęs upėtakį, apvoliojame migdolų drožlėse ir keptuvėje dar pakepiname su krapais, druska ir pipirais. Patiekiame su bulvėmis ir žaliomis daržovėmis, arba agurkų salotomis su grietine.

Upėtakis su migdolais

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Alyvuogių aliejus1 šaukštas 1

  • Druska: pagal skonį

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Krapai1/2 šaukšto 1/2

  • Malti baltieji pipirai: pagal skonį

  • Migdolų drožlės2 šaukštai 2

  • Salotų lapai: keletas

  • Upėtakis3 vnt 3

Gaminimo eiga

  • Žuvį išvalyti, išimti akis ir žiaunas, nuplauti ir nusausinti.
  • Įtrinti druska, baltaisiais pipirais ir palikti 20min. pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.
  • Kiaušinį išplakti šakute ir jame pavolioti žuvis, o paskui apvolioti migdolų drožlėse. Formą, kurioje keps, ištepti aliejumi ir sudėti į ją žuvis.
  • Kepti ne aukštesnės kaip 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kartais pažiūrėti ar žuvis neprikepė prie dugno.
  • Patiekti su bulvėmis ir žalių daržovių salotomis ar tiesiog agurkų salotomis su grietine.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*