Turkiškas vyniotinis

Įvairūs desertai, Miltiniai patiekalai, Pyragai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Turkiškas saldaus vyniotinio receptas. Puikus pasirinkimas Kalėdoms.

Turkiškas vyniotinis

1.0 from 1 vote
Course: Įvairūs desertai, Miltiniai patiekalai, Pyragai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus2 šaukštai 2

  • Druska1/2 šaukštelio 1/2

  • Cukrus550 g 550

  • Vanduo1/4 l 1/4

  • Miltai500 g 500

  • Actas8 lašai 8

  • Pienas1/2 l 1/2

  • Riešutai250 g 250

  • Sviestas200 g 200

  • Vanilinis cukrus1 pakelis 1

  • Kiaušinis1 vnt 1

  • Trynys1 vnt 1

  • Citrinos2 vnt 2

  • Kukurūzų krakmolas60 g 60

Gaminimo eiga

  • Tešla: miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi (1 šaukštu) išsuktas kiaušinis
  • Pamažu įmaišoma tešla
  • Paskui ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos ir išakija, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai
  • Po 30 min
  • tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai
  • Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g
  • cukraus išverdamas pudingas
  • Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis
  • Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas tirpytu sviestu ir uždedamas vienas ant kito
  • Ant viršaus sukrečiamas įdaras
  • Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm
  • pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min
  • Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, pakelio vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas
  • Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir patiekiami

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*