Turkiškas saldaus vyniotinio receptas. Puikus pasirinkimas Kalėdoms.
Turkiškas vyniotinis
Cooking time
1
hour40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 2 šaukštai 2
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Cukrus – 550 g 550
Vanduo – 1/4 l 1/4
Miltai – 500 g 500
Actas – 8 lašai 8
Pienas – 1/2 l 1/2
Riešutai – 250 g 250
Sviestas – 200 g 200
Vanilinis cukrus – 1 pakelis 1
Kiaušinis – 1 vnt 1
Trynys – 1 vnt 1
Citrinos – 2 vnt 2
Kukurūzų krakmolas – 60 g 60
Gaminimo eiga
- Tešla: miltuose padaroma duobelė, į ją supilamas su šiltu vandeniu, actu, druska ir aliejumi (1 šaukštu) išsuktas kiaušinis
- Pamažu įmaišoma tešla
- Paskui ji gerai išminkoma ir, kai nustoja lipusi prie lentos ir išakija, apibarstoma miltais, uždengiama apverstu puodu ir pastatoma šiltai
- Po 30 min
- tešla padedama ant servetėlės ir padalijama į keletą dalių, iš kurių iškočiojami ploni lakštai
- Iš pieno, kukurūzų krakmolo, 100 g
- cukraus išverdamas pudingas
- Jis atšaldomas ir sumaišomas su sutrintais riešutais, tryniu bei citrinos sultimis
- Kiekvienas tešlos lakštas aptepamas tirpytu sviestu ir uždedamas vienas ant kito
- Ant viršaus sukrečiamas įdaras
- Lakštai kuo kiečiau suvyniojami, gautas vyniotinis aštriu peiliu supjaustomas maždaug 3 cm
- pločio porcijomis, šios sudedamos į gerai sviestu išteptą skardą ir kepamos vidutinio karštumo orkaitėje 20 min
- Kol vyniotinis kepa, iš likusio cukraus, stiklinės vandens, pakelio vanilinio cukraus ir skiltelėmis supjaustytos citrinos išverdamas sirupas
- Dar neatvėsę vyniotinio gabalai sulaistomi šiuo sirupu, gražiai sudėliojami ir patiekiami