Troškintos šviežios morkos su riešutais

Salotos, garnyrai 0 comments

Troškintos šviežios morkos su riešutais

0.0 from 0 votes
Course: Salotos, garnyraiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska1/2 šaukštelio 1/2

  • Morkos1 kg 1

  • Petražolės2 šaukštai 2

  • Svogūnai1 šaukštas 1

  • Malti juodieji pipirai1/4 šaukštelio 1/4

  • Riešutai50 g 50

  • Sviestas3 šaukštai 3

  • Česnakai1 skiltelė 1

  • Rudasis cukrus2 šaukštai 2

  • Džiovinti čiobreliai1/2 šaukštelio 1/2

Gaminimo eiga

  • Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą, suberiame nuluptą, plonais griežinėliais supjaustytą svogūną, susmulkintą česnako skiltelę, čiobrelius, maltus pipirus, pasūdome ir maišydami kepiname apie 3 min
  • įmaišome nuplautas ir nuskustas mažas morkytes (didesnes perpjauname išilgai pusiau), suberiame cukrų, sumažiname ugnį ir troškiname, retkarčiais pamaišydami, apie 30 min
  • , kol morkytės suminkštėja
  • Suberiame riešutus ir dar pakepiname apie 10 min
  • , kol morkos gražiai paruduoja
  • Paruoštas morkas sukrečiame į dubenį, apibarstome petražolėmis ir tiekiame

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*