Zuikiena savyje turi mažiau riebalų nei jautiena, vištiena ar kalakutiena, todėl jos skonis puikiai dera su lašinukais ir grietine. Ir tikrai nebus pe
Troškintas zuikis grietinėje
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Miltai – 5 g 5
Pipirai pagal skonį –
Grietinė – 40 g 40
Sultinys – 75 g 75
Kiaulės taukai – 4 g 4
Marinatas – 75 g 75
Lašinukai – 20 g 20
zuikiena – 110 g 110
Gaminimo eiga
- Zuikio šlaunelės ir nugarėlė užmarinuojamos
- Išimta iš marinato mėsa nusausinama šluoste, prismaigstoma lašinukų ir apibarstoma druska ir pipirais
- Dedame į keptuvą, aptepame grietine ir kepame orkaitėje iki kol mėsa pusiau suminkštės
- Mėsa sukapojama gabalais ir sudedama į puodą
- Į keptuvą, kuriame kepė mėsa, įpilame sultinio, užviriname, perkošiame, pridedame grietinės, supilame ant zuikienos ir troškiname uždengus kol mėsa visiškai suminkštėja
- Keptuvėje pakepiname miltus, nuo zuikienos nukošiame ant miltų sultinį, išmaišome, užviriname ir vėl supilame ant zuikienos
- Patiekiame su keptomis bulvėmis, troškintais burokėliais, virtomis pupelėmis
- Galima troškinti zuikį su obuoliais ir grietine, tokiu atveju įdedame kubeliais pjaustytu nedžiovintų (50 g
- ) arba džiovintų (10 g
- ) obuolių
- Receptuknyga
- lt linki jums Skanaus!
O tai marinata pirkti reikia, ar galima paciam pasidaryti?