Troškintas zuikis grietinėje

Troškiniai, Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai 1 comment

Zuikiena savyje turi mažiau riebalų nei jautiena, vištiena ar kalakutiena, todėl jos skonis puikiai dera su lašinukais ir grietine. Ir tikrai nebus pe

Troškintas zuikis grietinėje

1.3 from 4 votes
Course: Karšti patiekalai, Mėsos patiekalai, TroškiniaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Miltai5 g 5

  • Pipirai pagal skonį

  • Grietinė40 g 40

  • Sultinys75 g 75

  • Kiaulės taukai4 g 4

  • Marinatas75 g 75

  • Lašinukai20 g 20

  • zuikiena110 g 110

Gaminimo eiga

  • Zuikio šlaunelės ir nugarėlė užmarinuojamos
  • Išimta iš marinato mėsa nusausinama šluoste, prismaigstoma lašinukų ir apibarstoma druska ir pipirais
  • Dedame į keptuvą, aptepame grietine ir kepame orkaitėje iki kol mėsa pusiau suminkštės
  • Mėsa sukapojama gabalais ir sudedama į puodą
  • Į keptuvą, kuriame kepė mėsa, įpilame sultinio, užviriname, perkošiame, pridedame grietinės, supilame ant zuikienos ir troškiname uždengus kol mėsa visiškai suminkštėja
  • Keptuvėje pakepiname miltus, nuo zuikienos nukošiame ant miltų sultinį, išmaišome, užviriname ir vėl supilame ant zuikienos
  • Patiekiame su keptomis bulvėmis, troškintais burokėliais, virtomis pupelėmis
  • Galima troškinti zuikį su obuoliais ir grietine, tokiu atveju įdedame kubeliais pjaustytu nedžiovintų (50 g
  • ) arba džiovintų (10 g
  • ) obuolių
  • Receptuknyga
  • lt linki jums Skanaus!

One Comment

  1. megeja

    O tai marinata pirkti reikia, ar galima paciam pasidaryti?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*