Troškintas lynas su svogūnų laiškais
Cooking time
2
hours30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Kiaušiniai – 1/4 vnt 1/4
Pipirai pagal skonį –
Pienas – 150 g 150
Grietinė – 30 g 30
Svogūnų laiškai – 50 g 50
Žalumynai šaukštelis –
Pyragas – 40 g 40
Žuvis – 150-200 g 150-200
lydyto sviestas – 5 g 5
Gaminimo eiga
- Paruošta žuvis supjaustoma gabalais, apibarstoma druska, pipirais ir palaikoma šaltai 1-2 valandas
- Į supjaustytus svogūnų laiškus pridedama truputis smulkiai petražolių arba krapų, per ašutinį rėtį pertrinto seno pyrago ir viskas sumaišoma
- Keptuvė ištepama sviestu, pabarstoma pusė svogūnų laiškų ir pyrago mišinio, ant jų sudedama žuvis ir apibarstoma likusiu mišiniu
- Viskas užpilama karštu pienu arba žuvies sultiniu su grietine ir troškinama uždengus apie 1 valandą
- Patiekiant ant pusdubenio dedama žuvis, užpilama troškintais svogūnais ir apibarstoma kietai virtu kapotu kiaušiniu
- Tokiu pat būdu galima pagaminti karosą, menkę