Troškintas lynas su svogūnų laiškais

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Žuvis prieš gaminant pamerkiama druskoje ir pipiruose, tada dedama į keptuvę su svogūnais ir pyrago mišiniu, viskas užpilama pienu ar žuvies sultiniu ir troškinama. Patiekiamas su kapotu kiaušiniu. Galima naudoti kitas žuvų rūšis.

Troškintas lynas su svogūnų laiškais

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

2

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska: pagal skonį

  • Grietinė30 g 30

  • Kiaušiniai1/4 vnt 1/4

  • Lydytas sviestas5 g 5

  • Pienas150 g 150

  • Pipirai: pagal skonį

  • Pyragas40 g 40

  • Svogūnų laiškai50 g 50

  • Žalumynai: šaukštelis

  • Žuvis150-200 g 150-200

Gaminimo eiga

  • Paruošta žuvis supjaustoma gabalais, apibarstoma druska, pipirais ir palaikoma šaltai 1-2 valandas.
  • Į supjaustytus svogūnų laiškus pridedama truputis smulkiai petražolių arba krapų, per ašutinį rėtį pertrinto seno pyrago ir viskas sumaišoma.
  • Keptuvė ištepama sviestu, pabarstoma pusė svogūnų laiškų ir pyrago mišinio, ant jų sudedama žuvis ir apibarstoma likusiu mišiniu.
  • Viskas užpilama karštu pienu arba žuvies sultiniu su grietine ir troškinama uždengus apie 1 valandą.
  • Patiekiant ant pusdubenio dedama žuvis, užpilama troškintais svogūnais ir apibarstoma kietai virtu kapotu kiaušiniu.
  • Tokiu pat būdu galima pagaminti karosą, menkę.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*