Troškinta triušiena su grybais
Cooking time
1
hour20
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 3 šaukštai 3
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Vanduo – 250 ml 250
Miltai – 4 šaukštai 4
Svogūnai – 1 vnt 1
Pievagrybiai – 170 g 170
Česnakai – 2 skiltelės 2
Vištienos sultinys – 1 kubelis 1
Laurų lapai – 1 vnt 1
Baltas sausas vynas – 250 ml 250
Džiovinti čiobreliai – 1 šaukštelis 1
Kartieji pipirai – 1/4 šaukštelio 1/4
Triušiena – 1-1,5 kg 1-1,5
Gaminimo eiga
- Triušieną vienai valandai pamerkti į šaltą vandenį
- Nuskalauti, nusausinti ir supjaustyti gabalais
- Miltus sumaišyti su druska ir pipirais
- Kiekvieną triušienos gabalą pavolioti paruoštuose miltuose ir apkepti iš abiejų pusių su aliejumi
- Sudėti supjaustytus svogūnus ir česnakus, truputį pakepinti maišant
- Į puodą supiltu verdančiame vandenyje ištirpintą sultinio kubelį, vyną, sudėti čiobrelius ir viską palengva kaitinti, kol užvirs
- Tada sudėti apkeptus triušienos gabalus
- Sumažinti ugnį, uždengti ir troškinti apie 1 val
- , kartais pamaišant
- Sudėti grybus ir dar 3-4 minutes patroškinti
dukrytes gimtadienis pabandysiu