Troškinta menkė su krienais grietinėje

Karšti patiekalai, Žuvies patiekalai 0 comments

Troškinta menkė su krienais grietinėje.

Troškinta menkė su krienais grietinėje

0.0 from 0 votes
Course: Karšti patiekalai, Žuvies patiekalaiDifficulty: Lengvas
Gaminimo laikas

55

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Actas10 g 10

  • Druska: pagal skonį

  • Grietinė30 g 30

  • Krienai30 g 30

  • Lauro lapai: keletas

  • Miltai5 g 5

  • Pipirai: pagal skonį

  • Sultinys150 g 150

  • Sviestas5 g 5

  • Žalumynai: apibarstymui

  • Žuvis120 g 120

Gaminimo eiga

  • Keptuvė ištepama sviestu, pabarstoma tarkuotų krienų, dedami žalios žuvies gabalai ir vėl pabarstoma krienų.
  • Taip sudedamos 2-3 eilės.
  • Į sultinį įpilama truputis acto (3%), druskos, užpilama žuvis ir troškinama uždengtame inde vieną valandą.
  • Atsargiai nupylus dalį sultinio, įdedami su sviestu sumaišyti miltai, išmaišoma ir užvirinama.
  • Tada įpilama grietinės, dar kartą užvirinama, užpilama žuvis, pridedama pipirų, lauro lapelių ir dar troškinama 15-20 minučių.
  • Troškinta menkė paduodama su virtomis bulvėmis, apibarstoma žalumynais.
  • Tokiu būdu galima paruošti plekšnę, šamą, lydeką, karpį.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*