Troškinta menkė su krienais grietinėje.
Troškinta menkė su krienais grietinėje
Gaminimo laikas
55
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Keptuvė ištepama sviestu, pabarstoma tarkuotų krienų, dedami žalios žuvies gabalai ir vėl pabarstoma krienų.
- Taip sudedamos 2-3 eilės.
- Į sultinį įpilama truputis acto (3%), druskos, užpilama žuvis ir troškinama uždengtame inde vieną valandą.
- Atsargiai nupylus dalį sultinio, įdedami su sviestu sumaišyti miltai, išmaišoma ir užvirinama.
- Tada įpilama grietinės, dar kartą užvirinama, užpilama žuvis, pridedama pipirų, lauro lapelių ir dar troškinama 15-20 minučių.
- Troškinta menkė paduodama su virtomis bulvėmis, apibarstoma žalumynais.
- Tokiu būdu galima paruošti plekšnę, šamą, lydeką, karpį.