Triufeliai su karamėle ir lazdynų riešutais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 400 g 400
Vanduo – 8-9 šaukštai 8-9
Grietinėlė – 280 ml 280
Juodasis šokoladas – 450 g 450
Lazdyno riešutai – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės nuolat maišant
- Cukrų ir vandenį pilti į puodą storu dugnu, maišyti kol ims virti
- Tada nebemaišyti ir leisti karamelizuotis (paruduoja)
- Supilti į cukrų riešutus, pamaišyti ir supilti masę į skardą pateptą aliejumi, išlyginti mentele
- Kai sustings sumalti su blenderiu (kombainu) į trupinius
- Į smulkiai sulaužytą šokoladą pilti beveik užvirintą grietinėlę, išmaišyti, sudėti karamelės-riešutų trupinius, išmaišyti
- Sudėti į indą, išlyginti ir įdėti 0,5 val į šaldytuvą
- Tada išimti, formuoti norimos formos saldainius, juos volioti cukraus pudroje, arba kakavoje, arba lydytame šokolade
nepatiko man sis receptas per daug saldu