Trintų morkų sriuba
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Grietinėlė – 250 ml 250
Morkos – 500 g 500
Svogūnai – 2 vnt 2
Citrinų sultys – 1 šaukštas 1
Sviestas – 50 g 50
Malti pipirai pagal skonį –
Vištienos sultinys – 1 l 1
Laurų lapai – 1 vnt 1
Malti muskatai pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Morkas nuplauname, nuskutame, supjaustome griežinėliais ir 10min
- verdame vištienos sultinyje
- Po to morkas išgriebiame, pertriname per tankų sietelį arba susmulkiname elektriniu smulkintuvu, atskiedžiame vištienos sultiniu ir gerai išplakame
- Į likusį vištienos sultinį sudedame nuluptus, kubeliais supjaustytus ir pakepintus svieste svogūnus, įdedame laurų lapą, krapų ir paverdame 5min
- , po to sultinį perkošiame
- Į perkoštą sultinį supilame sutrintas morkas, įpilame citrinų sulčių, įberiame maltų muskatų, pipirų, supilame grietinėlę, pasūdome ir dar kartą užverdame
- Tiekdami į stalą, puošiame žalumynais
- Tiekiame su šviesia rupia duona