Trintų morkų sriuba

Sriubos 0 comments

Trintų morkų sriuba

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Grietinėlė250 ml 250

  • Morkos500 g 500

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Citrinų sultys1 šaukštas 1

  • Sviestas50 g 50

  • Malti pipirai pagal skonį

  • Vištienos sultinys1 l 1

  • Laurų lapai1 vnt 1

  • Malti muskatai pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Morkas nuplauname, nuskutame, supjaustome griežinėliais ir 10min
  • verdame vištienos sultinyje
  • Po to morkas išgriebiame, pertriname per tankų sietelį arba susmulkiname elektriniu smulkintuvu, atskiedžiame vištienos sultiniu ir gerai išplakame
  • Į likusį vištienos sultinį sudedame nuluptus, kubeliais supjaustytus ir pakepintus svieste svogūnus, įdedame laurų lapą, krapų ir paverdame 5min
  • , po to sultinį perkošiame
  • Į perkoštą sultinį supilame sutrintas morkas, įpilame citrinų sulčių, įberiame maltų muskatų, pipirų, supilame grietinėlę, pasūdome ir dar kartą užverdame
  • Tiekdami į stalą, puošiame žalumynais
  • Tiekiame su šviesia rupia duona

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*