Trinta uogų sriuba
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 250 g 250
Ryžiai – 4 šaukštai 4
Vanduo – 1 l 1
Grietinėlė – 0,5 stiklinės 0,5
Bulvių krakmolas – 2 šaukštai 2
Uogos – 1,5 l 1,5
Gaminimo eiga
- Uogos (žemuogės, braškės, avietės, vyšnios, trešnės, slyvos) užpilamos virtu šaltu vandeniu, atsargiai pamaišomos ir išpilamos ant rėčio
- Iš uogų išspaudžiamos sultys ir pastatomos šaltai
- Išspaudos užpilamos šaltu vandeniu, užvirinamos ir perkošiamos
- Į nuovirą suberiamas cukrus, užvirinama, supilamas šaltame virtame vandenyje atskiestas krakmolas, išmaišoma ir užvirinama
- Paskui supilamos sultys ir sriuba atšaldoma
- Prieš valgant į sriubą įdedama virtų ryžių arba makaronų
- Sriuba užbalinama grietinėle arba grietine