Trinta uogų sriuba

Sriubos, Uogų patiekalai 0 comments

Trinta uogų sriuba

0.0 from 0 votes
Course: Sriubos, Uogų patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus250 g 250

  • Ryžiai4 šaukštai 4

  • Vanduo1 l 1

  • Grietinėlė0,5 stiklinės 0,5

  • Bulvių krakmolas2 šaukštai 2

  • Uogos1,5 l 1,5

Gaminimo eiga

  • Uogos (žemuogės, braškės, avietės, vyšnios, trešnės, slyvos) užpilamos virtu šaltu vandeniu, atsargiai pamaišomos ir išpilamos ant rėčio
  • Iš uogų išspaudžiamos sultys ir pastatomos šaltai
  • Išspaudos užpilamos šaltu vandeniu, užvirinamos ir perkošiamos
  • Į nuovirą suberiamas cukrus, užvirinama, supilamas šaltame virtame vandenyje atskiestas krakmolas, išmaišoma ir užvirinama
  • Paskui supilamos sultys ir sriuba atšaldoma
  • Prieš valgant į sriubą įdedama virtų ryžių arba makaronų
  • Sriuba užbalinama grietinėle arba grietine

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*