Trikampiai su grybais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 2 šaukštai 2
Varškė – 400 g 400
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 600 g 600
Morkos – 1 vnt 1
Svogūnai – 2-3 vnt 2-3
Grietinė – 2 šaukštai 2
Grybai – 800 g 800
Universalūs prieskoniai pagal skonį (įdarui) –
Kepimo milteliai – 1 šaukštelis 1
Margarinas – 300 g 300
Kopūstas – 1/4 gūžės 1/4
Gaminimo eiga
- Kopūstus supjaustykite rėžiukais, svogūnus ir grybus – mažais gabaliukais, morką stambiai sutarkuokite
- Svogūnus berkite į karštą aliejų ir pačirškinkite
- Paskui sudėkite grybus, kopūstus ir morkas, gardinkite prieskoniais, druska
- Troškinkite ant nekaitrios ugnies 20-30 minučių
- Ataušinkite
- Margariną atšaldykite ir stambiai sutarkuokite
- Kiaušinį išplakite
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, paskui krėskite varškę, dėkite grietinę, pilkite kiaušinio plakinį ir berkite margarino tarkius
- Tešlą kruopščiai išminkykite ir palikite pusvalandžiui ar valandai šaldytuve
- Ištraukite ir iškočiokite 0,5 cm storio lakštą
- Jį suraikykite kvadratėliais
- Ant kiekvieno kraukite po 1-2 šaukštelius įdaro ir sulenkite perpus, užspauskite kraštus
- Trikampius dėkite į miltais pabarstytą skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu, šaukite 180 °C karščio orkaitę ir kepkite tol, kol dailiai pagels