Trešnių sriuba
Cooking time
25
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 1/2 stiklinės 1/2
Vanduo – 5 stiklinės 5
Citrinų žievelės – 1 citrinos 1
Krakmolas – 1-2 šaukštai 1-2
Sausas raudonas vynas – 1 stiklinė 1
Cinamono lazdelės – 1-2 vnt 1-2
Trešnės – 750 g 750
Gaminimo eiga
- Trešnes nuplauname, nuvarviname ir išimame kauliukus
- Į puodą įpilame 5 stiklines vandens, įdedame cinamono lazdelę, citrinos žievelę, užverdame, sumažiname ugnį ir paverdame 10 min
- Po to suberiame paruoštas trešnes, truputį paverdame, išimame cinamono lazdelę ir citrinos žievelę
- Vyne ištirpiname krakmolą ir supilame į sriubą
- Keletą minučių paverdame
- Sriubą tiekiame karštą
- Pastabos: raudonas vynas gali būti desertinis, tada cukraus dedame mažiau (pagal skonį)