„Trapūs rageliai su grietinės- braškių kremu“

Desertai, saldumynai, Miltiniai patiekalai, Pyragai 1 comment

Trapūs rageliai šventei ar šiaip paskanauti 🙂

„Trapūs rageliai su grietinės- braškių kremu“

5.0 from 1 vote
Course: Desertai, saldumynai, Miltiniai patiekalai, PyragaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus80 g 80

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Želatina3 šaukšteliai 3

  • Braškės200 g 200

  • Sluoksniuota tešla900 g 900

  • Grietinės250 g 250

  • konditerinis šokoladas100 g 100

Gaminimo eiga

  • Ragelių kepimas:nPirmiausia iš tvirtos aliuminės folijos iškerpame 11*22 cm dydžio stačiakampius ir juos susukame į tūteles
  • Sluoksniuotą tešlą iškočiojame į 3 mm storio lakštą
  • Tešlą supjaustome 1 cm pločio juostelėmis
  • Tada jas vyniojame ant folijos tūtelių taip, kad tešlos kraštai truputį uždengtų vienas kitą
  • Kai susukame vieną juostelę, jos galą patepame plaktu kiaušiniu ir pridėję kitą juostelę vyniojame toliau, kol uždengiame visą tūtelę
  • Visą ragelio paviršių ištepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome stambiu cukrumi
  • Paruoštus kepimui ragelius dedame į skardą, suvilgytą šaltu vandeniu, juostelių siūlėmis į apačią
  • Kepame 20 min 200 laipsnių Celsijaus temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje – 3 padala)
  • Iškepusius ragelius ataušiname ir atsargiai ištraukiame foliją
  • Įdaro gaminimas:nŽelatiną užpilame vandeniu ir 20 min brinkiname
  • Želatiną nusunkę ištirpiname, indą su ja įstatę į karto vandens vonelę
  • Uogas pertriname per sietelį
  • Gautą tyrę sumaišome su želatina
  • Kai pradės stingti, atsargiai įmaišome iki standumo išplaktą grietinę
  • Galiausiai kremą dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų
  • Vėliau gautą kremą sukrečiame į konditerinį švirkštą (jei neturite, galima tiesiog mažu šaukšteliu) ir užpildome ragelių vidų
  • Galiausiai pyragaičių galus panardiname ištirpinto šokolado glajuje ir padedame apdžiūti
  • Skanaus

One Comment

  1. Danutė

    super

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*