Trapūs rageliai šventei ar šiaip paskanauti 🙂
„Trapūs rageliai su grietinės- braškių kremu“
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 80 g 80
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Želatina – 3 šaukšteliai 3
Braškės – 200 g 200
Sluoksniuota tešla – 900 g 900
Grietinės – 250 g 250
konditerinis šokoladas – 100 g 100
Gaminimo eiga
- Ragelių kepimas:nPirmiausia iš tvirtos aliuminės folijos iškerpame 11*22 cm dydžio stačiakampius ir juos susukame į tūteles
- Sluoksniuotą tešlą iškočiojame į 3 mm storio lakštą
- Tešlą supjaustome 1 cm pločio juostelėmis
- Tada jas vyniojame ant folijos tūtelių taip, kad tešlos kraštai truputį uždengtų vienas kitą
- Kai susukame vieną juostelę, jos galą patepame plaktu kiaušiniu ir pridėję kitą juostelę vyniojame toliau, kol uždengiame visą tūtelę
- Visą ragelio paviršių ištepame plaktu kiaušiniu ir apibarstome stambiu cukrumi
- Paruoštus kepimui ragelius dedame į skardą, suvilgytą šaltu vandeniu, juostelių siūlėmis į apačią
- Kepame 20 min 200 laipsnių Celsijaus temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje – 3 padala)
- Iškepusius ragelius ataušiname ir atsargiai ištraukiame foliją
- Įdaro gaminimas:nŽelatiną užpilame vandeniu ir 20 min brinkiname
- Želatiną nusunkę ištirpiname, indą su ja įstatę į karto vandens vonelę
- Uogas pertriname per sietelį
- Gautą tyrę sumaišome su želatina
- Kai pradės stingti, atsargiai įmaišome iki standumo išplaktą grietinę
- Galiausiai kremą dedame į šaldytuvą, kad visiškai sustingtų
- Vėliau gautą kremą sukrečiame į konditerinį švirkštą (jei neturite, galima tiesiog mažu šaukšteliu) ir užpildome ragelių vidų
- Galiausiai pyragaičių galus panardiname ištirpinto šokolado glajuje ir padedame apdžiūti
- Skanaus
super