Trapūs pyragėliai su karamele

Desertai, saldumynai, Pyragai 0 comments

Trapūs pyragėliai su karamele

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska žiupsnelis

  • Cukrus50 g 50

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Miltai1,5 stiklinės 1,5

  • Riešutai200 g 200

  • Sviestas200 g 200

  • Vanilinis cukrus šaukštelis

  • Citrinos sultys3 šaukštai 3

  • saldainiai200 g 200

Gaminimo eiga

  • Vietoj saldainių "karvutė" galima naudoti irisus
  • Sviestą (100 g
  • ) sukapojame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi
  • Suberiame druską, miltus, įmušame kiaušinį
  • Gautą masę suvoliojame į gumulą ir įdedame į šaldymo kamerą 30 minučių
  • Išėmus iš šaldiklio, tešlą iškočiojame į 0,5 cm storio lakštą
  • Jį dedame ant sviestinio popieriaus į skardą, subadome šakute ir kepame180 °C orkaitėje apie 15 minučių
  • Kai pagrindas iškepa, darome masę viršui
  • Įvairius riešutus dedame į orkaitę ir pakepiname, kad nusiluptų odelės
  • Puode ištirpiname saldainius, sviestą ir įpilame citrinos sultis
  • Šią masę sumaišome su riešutais ir ja užtepame pagrindo viršų
  • Atvėsiname, supjaustome gabalėliais ir ragaujame
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*