Tradicinis tortas

Tortai 0 comments

Tradicinis tortas

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

4

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus190 g 190

  • Miltai100 g 100

  • Grietinėlė450 g 450

  • Želatina2 šaukšteliai 2

  • Krakmolas50 g 50

  • Kepimo milteliai1 šaukštelis 1

  • Avietės300 g 300

  • Lazdyno riešutai1 stiklinė 1

  • Kaušiniai3 vnt 3

  • Varškės sūrelis500 g 500

  • Varškės750 g 750

Gaminimo eiga

  • Baltymus suplakti kartu su 100g cukraus
  • Sumaišyti su tryniais, miltais ir krakmolu bei kepimo milteliais
  • Tešla iškloti tortinės dugną
  • Kepti 25 min
  • 200 laipsnių temperatūros orkaitėje
  • Želatiną užpilti nedideliu kiekiu vandens
  • Kai išbrinks, pakaitinti, kad visa ištirptų
  • Sūrelį sutrinti su varške ir 90g cukraus
  • 200g grietinėlės suplakti ir sumaišyti su varškės mase
  • Keletą aviečių atidėti, o kitas sutrinti plaktuve ir pertrinti per sietą
  • Sumaišyti su 1/2 masės ir paruošta želatina
  • Biskvitą perpjauti
  • Uždėti tortinės žiedą, sukrėsti aviečių ir sūrelio masę ir uždengti kitu blynu
  • Patepti balta mase
  • Padėti šaltai 4 val
  • suplakti likusią grietinėlę, patepti ja torto šonus, o likusios masės pritraukti konditerinį švirkštą ir ant torto suformuoti rutuliukus
  • Papuošti paliktomis avietėmis
  • Šonus apibarstyti susmulkintais lazdyno riešutais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*