Tradicinė pica su traškia plutele
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 2 šaukšteliai 2
Vanduo – 3/4 stiklinės 3/4
Miltai – 2,5 stiklinės 2,5
Svogūnai – 1 vnt 1
Fermentinis sūris – 1 stiklinė 1
Pomidorų padažas – 3/4 stklinės 3/4
Pievagrybiai – 125 g 125
Parmezano sūris – 1/4 stiklinės 1/4
Saldžioji paprika – 1/2 vnt 1/2
Bazilikas – 2 šaukštai 2
Ančiuvių filė – 6 vnt 6
Saliamo dešra (supjaustytos griežinėliais, picos viršui) –
Džiovintos mielės – 7 g 7
Alyvos – 12 vnt 12
Gaminimo eiga
- Paruoškite tešlą
- Dubenyje sumaišykite mieles ir cukrų, įmaišykite šilto vandens
- Į dubenį persijokite miltus ir druską, supilkite mielių mišinį ir kruopščiai išmaišykite
- Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą minkykite 10 minučių arba tol, kol neliks gumulėlių ir ji pasidarys elanstinga
- Iš tešlos iškočiokite skritulį, kuris tilptų į 30cm picos padėklą
- Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių
- Picos pagrindą aptepkite pomidorų padažu ir ant viršaus sudėkite saliamio dešrą, baziliką, grybus, svogūną, pipirus ir alyvas
- Tada dar išdėliokite ančiuvių gabalėlius, apibarstykite modzarelos ir parmezano sūriu
- Kepkite 30 minučių