Tortilija

Apkepai, Karšti patiekalai, Makaronų patiekalai 0 comments

Vegetariškas tortilijos receptas.

Tortilija

5.0 from 1 vote
Course: Apkepai, Karšti patiekalai, Makaronų patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Svogūnas1 vnt 1

  • Česnakas1 vnt 1

  • Vanduo1 stiklinė 1

  • Fermentinis sūris200 g 200

  • Grietinė200 g 200

  • Pomidorų padažas3 šaukštai 3

  • Alyvuogių aliejus truputis

  • Konservuoti pomidorai1 indelis 1

  • Kalendra pagal skonį

  • Tortilijos12 vnt 12

  • rapsų aliejus truputis

  • salsos padažas1 stiklinė 1

  • ledkalnio salotos1/2 vnt 1/2

Gaminimo eiga

  • Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus rapsų aliejaus
  • Sudėkite tortilijas ir virkite vos 2-3 sekundes ir abiejų pusių, kad tortilijos lengvai apskrustų ir taptų minkštesnės
  • Paruoštas tortilijas sudėkite ant servetėlės, kad sugertų šiek tiek riebalų
  • Į tą pačią keptuvę sudėkite kapotus svogūnus bei česnaką, supilkite salsos padažą (jį galite pasagaminti ir patys
  • Reikia konservuotų pomidorų, svogūno, čili pipirų, šiek tiek aliejaus ir acto), 3 šaukštus pomidorų padažo išmaišykite stiklinėje vandens ir supilkite į keptuvę
  • Taip pat sudėkite konservuotus pomidorus
  • Paragaukite, jei jums pasirodys per daug aštru, galite pagardinti šaukšteliu cukraus
  • Dėkite tortiliją, o ant jos viršaus – sutarkuotą sūrį
  • Tada jas suvyniokite ir dėkite į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo indą
  • Baigę darbą su tortilijomis, supilkite paruoštą padažą
  • Jei jo yra per mažai, tuomet įpilkite šiek tiek vandens
  • Viršų apibarstykite likusiu sūriu
  • Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min
  • (kol išsilydys sūris)
  • Ant viršaus galite užbarstyti kalendros ir uždėti grietinės
  • Patiekite su Ledkalnio salotomis, kurias prieš tai reiktų pagardinti actu ir druska

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*