Vegetariškas tortilijos receptas.
Tortilija
Cooking time
30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Svogūnas – 1 vnt 1
Česnakas – 1 vnt 1
Vanduo – 1 stiklinė 1
Fermentinis sūris – 200 g 200
Grietinė – 200 g 200
Pomidorų padažas – 3 šaukštai 3
Alyvuogių aliejus truputis –
Konservuoti pomidorai – 1 indelis 1
Kalendra pagal skonį –
Tortilijos – 12 vnt 12
rapsų aliejus truputis –
salsos padažas – 1 stiklinė 1
ledkalnio salotos – 1/2 vnt 1/2
Gaminimo eiga
- Keptuvėje įkaitinkite 3 šaukštus rapsų aliejaus
- Sudėkite tortilijas ir virkite vos 2-3 sekundes ir abiejų pusių, kad tortilijos lengvai apskrustų ir taptų minkštesnės
- Paruoštas tortilijas sudėkite ant servetėlės, kad sugertų šiek tiek riebalų
- Į tą pačią keptuvę sudėkite kapotus svogūnus bei česnaką, supilkite salsos padažą (jį galite pasagaminti ir patys
- Reikia konservuotų pomidorų, svogūno, čili pipirų, šiek tiek aliejaus ir acto), 3 šaukštus pomidorų padažo išmaišykite stiklinėje vandens ir supilkite į keptuvę
- Taip pat sudėkite konservuotus pomidorus
- Paragaukite, jei jums pasirodys per daug aštru, galite pagardinti šaukšteliu cukraus
- Dėkite tortiliją, o ant jos viršaus – sutarkuotą sūrį
- Tada jas suvyniokite ir dėkite į alyvuogių aliejumi pateptą kepimo indą
- Baigę darbą su tortilijomis, supilkite paruoštą padažą
- Jei jo yra per mažai, tuomet įpilkite šiek tiek vandens
- Viršų apibarstykite likusiu sūriu
- Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min
- (kol išsilydys sūris)
- Ant viršaus galite užbarstyti kalendros ir uždėti grietinės
- Patiekite su Ledkalnio salotomis, kurias prieš tai reiktų pagardinti actu ir druska