Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

Tortai 0 comments

Tortas su kakava, šokoladu ir bruknėmis

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska žiupsnelis

  • Cukrus220 g 220

  • Vanduo50 ml 50

  • Kiaušiniai6 vnt 6

  • Miltai100 g 100

  • Grietinėlė400 g 400

  • Juodasis šokoladas75 g 75

  • Cukraus pudra100 g 100

  • Kepimo milteliai1 šaukštas 1

  • Brendis4 šaukštai 4

  • Grietinėlės standiklis1 pakelis 1

  • Kakavos milteliai30 g 30

  • Bruknių uogienė200 g 200

Gaminimo eiga

  • Kiaušinių baltymus ir trynius atskirti
  • Trynius su cukrumi išsukti iki purumo
  • Miltus išmaišyti su kakava bei kepimo milteliais ir nuolat maišant suberti į trynius
  • Baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir atsargiai išmaišyti su tryniais
  • Tešlą sukrėsti į riebalais išteptą formą
  • Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min
  • Iškepusį biskvitą valandą ar ilgiau aušinti, tada perpjauti pusiau ir pašlakstyti brendžiu
  • Grietinėlę kartu su standikliu išplakti šluotele
  • Vieną biskvito skritulį aptepti bruknių džemu, paskui storai – plakta grietinėle ir uždėti kitą skritulį
  • Torto viršų ir šonus aptepti likusia plakta grietinėle
  • Šokoladą ištirpinti inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu
  • Įpilti 50ml vandens, suberti kakavos miltelius, cukraus pudrą ir išmaišyti
  • Masę užpilti ant torto viršaus
  • Papuošti cukruotomis uogomis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*