Tortas su bezė apvalkalu

Tortai 0 comments

Tortas su bezė apvalkalu

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

3

hours 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus250 g 250

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Miltai60 g 60

  • Grietinėlė350 g 350

  • Želatina6 šaukšteliai 6

  • Citrinų žievelės1 citrinos 1

  • Jogurtas250 g 250

  • Citrinų sultys2 šaukštai 2

  • Krakmolas70 g 70

  • Kepimo milteliai1 šaukštelis 1

  • Degtinė3 šaukštai 3

  • Varškės sūrelis250 g 250

  • Aviečiai350 g 350

  • Bezė pyragaičiai100 g 100

Gaminimo eiga

  • Suplakti trynius su puse kiekio cukraus
  • Putas sumaišyti su tryniais, miltais, 60g krakmolo, kepimo milteliais ir citrinos žievelėmis
  • Tešla ištepti formą ir kepti 30 min
  • 175 laipsnių temperatūros orkaitėje
  • Ištirpinti 3 šaukštelius želatinos
  • Sūrelį sutrinti su jogurtu
  • Citrinos sultis užvirti su degtine ir 80g cukraus, sumaišyti su želatina ir sūrelio mase
  • Atšaldyti 30 min
  • Suplakti 100g grietinėlės
  • Ištirtpinti likusią želatiną
  • Užvirti 100ml vandens su cukrumi
  • Avietes pertrinti per sietelį į tą vandenį
  • Sudėti likusį krakmolą, kad skystis sutirštėtų
  • Sumaišyti su želatina ir 10 min
  • palikti, kad atšaltų
  • Biskvitą padalinti į 2 blynus
  • Uždėti tortinės lanką
  • Plaktą grietinėlę sumaišyti su sūrelio kremu
  • Į kremą maišant sudėti stingstančią aviečių masę
  • Sudėti ant biskvito, uždengti kitu blynu ir padėti šaltai 2 val
  • Suplakti likusią grietinėlę, patepti ja tortą ir apibarstyti sutrupintais bezė pyragaičiais

Tags

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*