Tortas su apelsininiu kremu

Tortai 0 comments

Tortas su apelsininiu kremu

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus1 stiklinė 1

  • Kiaušiniai2-3 vnt 2-3

  • Miltai6 stiklinės 6

  • Pienas3 stiklinės 3

  • Apelsinai3 vnt 3

  • Sviestas600 g 600

  • Cukraus pudra (papuošimui)

  • Vanilinis cukrus1 pakelis 1

  • Konditeriniai karoliukai (papuošimui)

Gaminimo eiga

  • Tešlai sviestą sutarkuojame burokine trintuve ir sumaišome su miltais bei pienu
  • Stipriai neminkome! Tešlą 1 vai
  • paliekame šaltai
  • Tuomet iškočiojame ir išpjauname 8-10 lakštų ir iškepame 170-200 C temperatūroje
  • Iš likusios tešlos pjaunant lakštus iškepame kepinius trupiniams
  • Kremui puodelyje ar keptuvėje ištirpiname 100g sviesto
  • Sumaišome su miltais ir nuolat maišydami supilame pieną
  • Suberiame cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotą 1 apelsino žievelę ir supilame išspaustas apelsinų sultis
  • Tuomet nenukeldami nuo ugnies įmaišome kiaušinių plakinį
  • Kremui vėstant įmaišome likusį sviestą
  • Kremas turi būti grietinės tirštumo
  • Jį galima paskaninti romu ar konjaku
  • Kremu pertepame lakštus, torto šonus ir viršų
  • Šonus ir viršų apibarstome trupiniais
  • Paliekame nakčiai kambario temperatūroje
  • Papuošiame cukraus pudra panaudodami trafaretą ir konditeriniais karoliukais

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*