Tortas su aguonomis
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Cukrus – 200 g 200
Kiaušiniai – 5 vnt 5
Miltai – 300 g 300
Citrinų sultys – 1 citrinos 1
Obuoliai – 800 g 800
Grietinė – 400 ml 400
Sviestas – 150 g 150
Raudonas vynas – 100 ml 100
Pistacijos sauja –
Abrikosų uogienė – 2 šaukštai 2
Maltos aguonos – 50 g 50
Melisos (papuošimui) –
Gaminimo eiga
- Miltus suberti į dubenį, sudėti sviestą, 80g cukraus, druskos ir 2 trynius
- Užmaišyti tešlą ir 30 min
- įdėti į šaldytuvą
- Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir išvalyti sėklytes
- Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti ja tortinės formos dugną
- Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį (maždaug 4 cm aukščio) ir prilipdyti jį prie iškloto formoje pagrindo
- Ant tešlos sudėti obuolius
- Aguonas sumaišyti su vynu ir citrinos sultimis
- Atskirti paskutinio kiaušinio trynį, sutrinti su 2 šaukštais cukraus ir sudėti į aguonų masę
- Visus baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir taip pat sumaištyje su aguonomis
- Mase ištepti obuolius ir kepti 50 min
- 200 laipsnių temperatūros orkaitėje
- Torto kraštus aptepti džemu, o viršų – plakta grietinėle
- Pabarstyti pistacijomis, papuošti obuolių griežinėliais ir pistacijomis