Tortas su aguonomis

Tortai 0 comments

Tortas su aguonomis

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Cukrus200 g 200

  • Kiaušiniai5 vnt 5

  • Miltai300 g 300

  • Citrinų sultys1 citrinos 1

  • Obuoliai800 g 800

  • Grietinė400 ml 400

  • Sviestas150 g 150

  • Raudonas vynas100 ml 100

  • Pistacijos sauja

  • Abrikosų uogienė2 šaukštai 2

  • Maltos aguonos50 g 50

  • Melisos (papuošimui)

Gaminimo eiga

  • Miltus suberti į dubenį, sudėti sviestą, 80g cukraus, druskos ir 2 trynius
  • Užmaišyti tešlą ir 30 min
  • įdėti į šaldytuvą
  • Obuolius nulupti, supjaustyti ketvertukais ir išvalyti sėklytes
  • Iškočioti 2/3 tešlos ir iškloti ja tortinės formos dugną
  • Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį (maždaug 4 cm aukščio) ir prilipdyti jį prie iškloto formoje pagrindo
  • Ant tešlos sudėti obuolius
  • Aguonas sumaišyti su vynu ir citrinos sultimis
  • Atskirti paskutinio kiaušinio trynį, sutrinti su 2 šaukštais cukraus ir sudėti į aguonų masę
  • Visus baltymus išplakti su likusiu cukrumi ir taip pat sumaištyje su aguonomis
  • Mase ištepti obuolius ir kepti 50 min
  • 200 laipsnių temperatūros orkaitėje
  • Torto kraštus aptepti džemu, o viršų – plakta grietinėle
  • Pabarstyti pistacijomis, papuošti obuolių griežinėliais ir pistacijomis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*