Tortas su abrikosais
Cooking time
4
hours30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 120 g 120
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 150 g 150
Grietinėlė – 180 g 180
Pienas – 450 ml 450
Sviestas – 320 g 320
Šokoladas – 100 g 100
Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai 2
Vanilinis cukrus – 2 pakeliai 2
Konservuoti abrikosai – 850 ml 850
Abrikosų uogienė – 2 šaukštai 2
Vanilinio kremo milteliai – 1 pakelis 1
Romo esencija 1/3 –
šokolado užpilas – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Šokoladą susmulkinti
- Sutrinti 120g sviesto su 80g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus
- Sudėti kiaušinius
- Sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais
- Galiausiai sudėti 5 šaukštai grietinėlės ir šokoladą
- Tešla iškloti tortinę ir kepti 15-20 min
- 175 laipsnių temperatūros orkaitėje
- Išimti ir leisti ataušti
- Paruošti kremą: kremo miltelius sumaišyti su 5 šaukštais pieno, likusiu cukrumi ir romo esencija
- Užvirti likusį pieną
- Supilti į jį paruoštą kremą ir pavirti apie minutę
- Uždengti polietileno plėvele ir leisti ataušti
- Tešlą išimti iš formos ir aptepti pašildyta uogiene
- Vėl įdėti į tortinę, ant uogienės sudėti nusunktus abrikosus
- Likusį minkštą sviestą ištrinti, kol masė taps minkšta, visą laiką trindama dėkite po šaukštą kremo
- Kremą sudėti ant abrikosų
- Tortą 4 valandoms įdėti į šaldytuvą
- Paruošti šokolado užpilą iš sviesto, kakavos ir pieno
- Juo patepti torto viršų
- Užpilą pavingiuoti ir leisti atšalti 30 min
- tuo tarpu suplakti likusią grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir suformuoti iš jos papuošimus tortui