Tortas su abrikosais

Tortai 0 comments

Tortas su abrikosais

5.0 from 1 vote
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

4

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus120 g 120

  • Kiaušiniai2 vnt 2

  • Miltai150 g 150

  • Grietinėlė180 g 180

  • Pienas450 ml 450

  • Sviestas320 g 320

  • Šokoladas100 g 100

  • Kepimo milteliai2 šaukšteliai 2

  • Vanilinis cukrus2 pakeliai 2

  • Konservuoti abrikosai850 ml 850

  • Abrikosų uogienė2 šaukštai 2

  • Vanilinio kremo milteliai1 pakelis 1

  • Romo esencija 1/3

  • šokolado užpilas200 g 200

Gaminimo eiga

  • Šokoladą susmulkinti
  • Sutrinti 120g sviesto su 80g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus
  • Sudėti kiaušinius
  • Sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais
  • Galiausiai sudėti 5 šaukštai grietinėlės ir šokoladą
  • Tešla iškloti tortinę ir kepti 15-20 min
  • 175 laipsnių temperatūros orkaitėje
  • Išimti ir leisti ataušti
  • Paruošti kremą: kremo miltelius sumaišyti su 5 šaukštais pieno, likusiu cukrumi ir romo esencija
  • Užvirti likusį pieną
  • Supilti į jį paruoštą kremą ir pavirti apie minutę
  • Uždengti polietileno plėvele ir leisti ataušti
  • Tešlą išimti iš formos ir aptepti pašildyta uogiene
  • Vėl įdėti į tortinę, ant uogienės sudėti nusunktus abrikosus
  • Likusį minkštą sviestą ištrinti, kol masė taps minkšta, visą laiką trindama dėkite po šaukštą kremo
  • Kremą sudėti ant abrikosų
  • Tortą 4 valandoms įdėti į šaldytuvą
  • Paruošti šokolado užpilą iš sviesto, kakavos ir pieno
  • Juo patepti torto viršų
  • Užpilą pavingiuoti ir leisti atšalti 30 min
  • tuo tarpu suplakti likusią grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir suformuoti iš jos papuošimus tortui

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*