Tortas "Paukščių pienas"

Tortai 1 comment

Tortas "Paukščių pienas"

5.0 from 1 vote
Difficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus2 stiklinės 2

  • Varškė3 pakeliai 3

  • Kiaušiniai4 vnt 4

  • Želatina3 šaukštai 3

  • Razinos1/2 stiklinės 1/2

  • Pienas0,5 l 0,5

  • Riešutai1/2 stiklinės 1/2

  • Sviestas300 g 300

  • Citrinų rūgštis2 šaukštai 2

  • Marmeladas

  • Kvapai pagal skonį

  • Vaisiai iš kompoto

Gaminimo eiga

  • Dedant į masę, reikia susmulkinti riešutus, vaisius ir kt
  • Labiausiai tinkantys kvapai (vanilė, romas, migdolai)
  • Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu
  • Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti
  • Paskui šildyti želatiną
  • Indelį su želatina, užpilta pienu, įstatyti į kitą indą su vandeniu, dėti ant plytelės ir šildyti, kol išsileis želatina
  • Tada atvėsinti, kad būtų šilta, bet ne karšta ir pilti į masę, išmaišyti
  • Po to išplakti baltymus, supilti į masę, išmaišyti ir supilti į indą, kuris yra išklotas drėgna marle, dėti į šaldytuvą, laikyti, kol sustings
  • Indą apvertus, išimti į kitą, nuimti marlę

One Comment

  1. Rolands

    Nuostabus tortas tirpsta burnoj tik truputi patobulinau idejau dar sausainiu

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*