Tortas "Paukščių pienas"
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 2 stiklinės 2
Varškė – 3 pakeliai 3
Kiaušiniai – 4 vnt 4
Želatina – 3 šaukštai 3
Razinos – 1/2 stiklinės 1/2
Pienas – 0,5 l 0,5
Riešutai – 1/2 stiklinės 1/2
Sviestas – 300 g 300
Citrinų rūgštis – 2 šaukštai 2
Marmeladas –
Kvapai pagal skonį –
Vaisiai iš kompoto –
Gaminimo eiga
- Dedant į masę, reikia susmulkinti riešutus, vaisius ir kt
- Labiausiai tinkantys kvapai (vanilė, romas, migdolai)
- Prieš pradedant gaminti, reikia želatiną užpilti pienu
- Varškė du kartus permalti mėsmale, cukrų, sviestą ir kiaušinius (trynius) išsukti iki purumo, paskui sudėt varškę, visus prieskonius ir viską išmaišyti
- Paskui šildyti želatiną
- Indelį su želatina, užpilta pienu, įstatyti į kitą indą su vandeniu, dėti ant plytelės ir šildyti, kol išsileis želatina
- Tada atvėsinti, kad būtų šilta, bet ne karšta ir pilti į masę, išmaišyti
- Po to išplakti baltymus, supilti į masę, išmaišyti ir supilti į indą, kuris yra išklotas drėgna marle, dėti į šaldytuvą, laikyti, kol sustings
- Indą apvertus, išimti į kitą, nuimti marlę
Nuostabus tortas tirpsta burnoj tik truputi patobulinau idejau dar sausainiu