Tortas "Napoleonas"

Tortai 4 comments

Tortas "Napoleonas"

2.9 from 7 votes
Difficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska5 g 5

  • Cukrus350 g 350

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Miltai820 g 820

  • Pienas1 stiklinė 1

  • Grietinė4 šaukštai 4

  • Sviestas1 kg 1

  • Kiaušinių tryniai2 vnt 2

  • Vanilis cukrus1 pakelis 1

Gaminimo eiga

  • Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų
  • Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, pridengus skepetėle, atšaldoma
  • Po poros valandų iš tešlos iškočiojami 3 vienodo dydžio papločiai, perkeliami į vandeniu suvilgytą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje krosnyje, kol pagelsta
  • Iš skardos išimami, kai atšąla
  • Kremui skirtas sviestas ištirpinamas puode, beriami miltai ir maišant pakaitinama, kol miltai pradeda gelsti
  • Kai kurios šeimininkės kremą parūgština spanguolių arba citrinos sultimis
  • Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą, smarkiai maišant
  • Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama, kol kremas atšąla
  • Tada po vieną mušami tryniai ir gerai išsukama
  • Kartu po truputį pilamos sultys bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus
  • Atšalę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti
  • Tada kremu aptepami nulyginti torto šonai ir viršus
  • Šonai apklijuojami trupiniais
  • Ant viršaus pro šabloną dviejų spalvų trupiniais išbarstomi įvairūs ornamentai, gėlės

4 Comments

  1. niam niam

  2. Mirekas

    Bon apetito .. 😀

  3. o teslos negalma butu minkyti man atrodo jokio skirtumo butu greiciau

  4. kiek zinau tai jis sala ilgai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*