Tortas "Napoleonas"
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 5 g 5
Cukrus – 350 g 350
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Miltai – 820 g 820
Pienas – 1 stiklinė 1
Grietinė – 4 šaukštai 4
Sviestas – 1 kg 1
Kiaušinių tryniai – 2 vnt 2
Vanilis cukrus – 1 pakelis 1
Gaminimo eiga
- Ant virtuvinės lentos paberiami miltai, užbarstoma druskos, padarius duobutę, supilama grietinė, įmušamas kiaušinis, padedamas atšaldytas supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama, kol tešloje nelieka sausų miltų
- Tada tešla suspaudžiama, padedama ant lėkštės ir, pridengus skepetėle, atšaldoma
- Po poros valandų iš tešlos iškočiojami 3 vienodo dydžio papločiai, perkeliami į vandeniu suvilgytą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje krosnyje, kol pagelsta
- Iš skardos išimami, kai atšąla
- Kremui skirtas sviestas ištirpinamas puode, beriami miltai ir maišant pakaitinama, kol miltai pradeda gelsti
- Kai kurios šeimininkės kremą parūgština spanguolių arba citrinos sultimis
- Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą, smarkiai maišant
- Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama, kol kremas atšąla
- Tada po vieną mušami tryniai ir gerai išsukama
- Kartu po truputį pilamos sultys bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus
- Atšalę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti
- Tada kremu aptepami nulyginti torto šonai ir viršus
- Šonai apklijuojami trupiniais
- Ant viršaus pro šabloną dviejų spalvų trupiniais išbarstomi įvairūs ornamentai, gėlės
niam niam
Bon apetito .. 😀
o teslos negalma butu minkyti man atrodo jokio skirtumo butu greiciau
kiek zinau tai jis sala ilgai