Tortas "Napaleonas"

Tortai, Kalėdiniai patiekalai 1 comment

Gan lengvai pagaminamas kalėdinis tortas.

Tortas "Napaleonas"

3.0 from 1 vote
Difficulty: Vidutinis
Cooking time

0

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska žiūpsnelis

  • Cukrus350 g 350

  • Miltai820 g 820

  • Pienas200 ml 200

  • Sviestas1 kg 1

  • Vanilinis cukrus20 g 20

  • Džiūvėsėlių trupiniai

  • Kiaušinio tryniai 2

  • grietinįnė5 v 5

Gaminimo eiga

  • Lakštų gamyba
  • Papilkite ant lentos 700g miltų ir padarykite duobelė
  • Į duobelę sudėkite 500g sviesto, grietinę, suberkite druską ir šaltai kapokite, kol nebeliks sausų miltų
  • Pagamintą tešlą pridenkite drobule ir atšaldykite
  • Po to visą masę padalinkite į 3 lygias dalis ir iš kiekvieno gabalo iškočiokite 7 – 8 mm storio apskritus lakštus
  • Lakštą įdėkite į vandeniu sudrėkintą skardą, subadykite šakute ir kepkite karštai, kol pagels
  • Iš skardos išimkite, kai atauš
  • Kremo gamyba
  • Paimkite likusius 500g sviesto ir pakaitinkite
  • Supilkite 120g miltų ir kaitinkite, kol pagels
  • Atskirai pakaitinkite pieną su cukrumi ir, smarkiai maišant, supilkite į sviestą
  • Dar kiek pakaitinus masę nukelkite nuo viryklės ir maišykite mediniu šaukštu, kol atšals
  • Po to įmušami tryniai ir maišykite, kol masė pasidarys puri
  • Baigiant sukti dedamas vanilinis cukrus
  • Torto lipdymas ir papuošimai
  • Atšaldytus papločius pertepkite išsuktu kremu
  • Tepkite papločių paviršius ir šonus
  • Baigus apibarstykite tortą džiūvesėlių trupiniais
  • Puošti galima pagal save: kremu arba išbarstyti įvairius ornamentus dviejų spalvų trupiniais

One Comment

  1. Alicija

    sveiki,man patinka receptai nesudetingi ir greitai ruosiami.kepsiu Kaledu dienai si torta

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*