Tortas "Mėnulis"
Cooking time
1
hour30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 250 g 250
Kiaušiniai – 6 vnt 6
Miltai – 150 g 150
Kakava – 1 šaukštas 1
Sviestas – 500 g 500
Krakmolas – 100 g 100
Cukraus pudra – 250 g 250
Kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio 1,5
Romo esencija pagal skonį (tešlai) –
Apelsinų esencija pagal skonį (tešlai) –
Citrinų esencija pagal skonį (kremui) –
Kreminė varškė – 100 g 100
žemuogių sirupas – 2-3 šaukštai 2-3
šokolado drožlės (papuošimui) –
Gaminimo eiga
- Paruošti trapią tešlą – minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min
- )
- Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min
- )
- Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilti esencijas ir atsargiai išmaišyti
- Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus
- Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 – 3 v
- š
- tešlos
- Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 – 7 min
- Taip iškepti 8 – 10 torto lakštų
- Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių
- Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukti iki purumo
- Sudėti citrinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišyti
- Galiausiai po šaukštą pilti žemuogių sirupą
- Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito
- Torto viršų pabarstyti šokolado drožlėmis
- Tortą apie 1 val
- palaikyti šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų