Tortas "Mėnulis"

Tortai 0 comments

Tortas "Mėnulis"

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus250 g 250

  • Kiaušiniai6 vnt 6

  • Miltai150 g 150

  • Kakava1 šaukštas 1

  • Sviestas500 g 500

  • Krakmolas100 g 100

  • Cukraus pudra250 g 250

  • Kepimo milteliai1,5 šaukštelio 1,5

  • Romo esencija pagal skonį (tešlai)

  • Apelsinų esencija pagal skonį (tešlai)

  • Citrinų esencija pagal skonį (kremui)

  • Kreminė varškė100 g 100

  • žemuogių sirupas2-3 šaukštai 2-3

  • šokolado drožlės (papuošimui)

Gaminimo eiga

  •  Paruošti trapią tešlą – minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min
  • )
  • Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min
  • )
  • Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilti esencijas ir atsargiai išmaišyti
  • Ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešti 26 cm skersmens apskritimus
  • Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu 2 – 3 v
  • š
  • tešlos
  • Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 – 7 min
  • Taip iškepti 8 – 10 torto lakštų
  • Nuo ataušusių lakštų nuimti kepimo popierių
  • Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukti iki purumo
  • Sudėti citrinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišyti
  • Galiausiai po šaukštą pilti žemuogių sirupą
  • Kiekvieną lakštą aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito
  • Torto viršų pabarstyti šokolado drožlėmis
  • Tortą apie 1 val
  • palaikyti šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*