Tortas "Auksinė karūna"

Tortai 1 comment

Tortas "Auksinė karūna"

4.0 from 1 vote
Difficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Kiaušiniai9 vnt 9

  • Miltai100 g 100

  • Kondensuotas pienas1 indelis 1

  • Sviestas300 g 300

  • Miltinis cukrus250 g 250

  • Graikiniai riešutai250 g 250

  • Tirpi kava3 šaukštai 3

  • Dražė (papuošimui, aukso spalvos)

Gaminimo eiga

  • Torto kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi, pateptu sviestu
  • Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu
  • Suberiame į jį miltus ir išmaišome
  • Baltymus atskiriame nuo trynių
  • Trynius sudedame į vieną dubenį, o penkis baltymus – į kitą (likusius baltymus galima užšaldyti ir naudoti kitiems patiekalams gaminti)
  • Į dubenį su tryniais suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa šviesi ir tiršta
  • Į trynių masę šaukštu pamažu dedame miltų ir riešutų mišinį
  • Baltymus gerai išplakame
  • Trečdalį baltymų sudedame į trynių masę, išmaišome, paskui pamažu sudedame likusią dalį
  • Masę supilame į formą, išklotą pergamentiniu popieriumi
  • Kepame vidutinio karštumo orkaitėje valandą
  • Vėsiname 15 minučių
  • Paskui išverčiame į plokščią lėkštę
  • Gaminame įdarą
  • Kavą ištirpiname trijuose šaukštuose verdančio vandens
  • Sviestą išsukame su virtu kondensuotu pienu
  • Pamažu supilame dalį (4 arbatinius šaukštelius) kavos, ištirpintos verdančiame vandenyje
  • Gerai išplakame
  • Supjaustome tortą į tris papločius
  • įdarą padalijame per pusę
  • Juo ištepame pirmą ir antrą paplotį, o uždengiame trečiuoju
  • Gaminame glajų: miltinį cukrų sumaišome su kava, ištirpinta 200ml verdančio vandens
  • Kavos glajų užpilame ant torto
  • Papuošiame riešutais ir aukso spalvos dražė
  • Glajus sustingsta maždaug per dvi valandas

One Comment

  1. labai geras receptas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*