Tortas "Auksinė karūna"
Cooking time
2
hours30
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Kiaušiniai – 9 vnt 9
Miltai – 100 g 100
Kondensuotas pienas – 1 indelis 1
Sviestas – 300 g 300
Miltinis cukrus – 250 g 250
Graikiniai riešutai – 250 g 250
Tirpi kava – 3 šaukštai 3
Dražė (papuošimui, aukso spalvos) –
Gaminimo eiga
- Torto kepimo formą išklojame pergamentiniu popieriumi, pateptu sviestu
- Riešutus susmulkiname virtuviniu kombainu
- Suberiame į jį miltus ir išmaišome
- Baltymus atskiriame nuo trynių
- Trynius sudedame į vieną dubenį, o penkis baltymus – į kitą (likusius baltymus galima užšaldyti ir naudoti kitiems patiekalams gaminti)
- Į dubenį su tryniais suberiame cukrų ir plakame, kol masė tampa šviesi ir tiršta
- Į trynių masę šaukštu pamažu dedame miltų ir riešutų mišinį
- Baltymus gerai išplakame
- Trečdalį baltymų sudedame į trynių masę, išmaišome, paskui pamažu sudedame likusią dalį
- Masę supilame į formą, išklotą pergamentiniu popieriumi
- Kepame vidutinio karštumo orkaitėje valandą
- Vėsiname 15 minučių
- Paskui išverčiame į plokščią lėkštę
- Gaminame įdarą
- Kavą ištirpiname trijuose šaukštuose verdančio vandens
- Sviestą išsukame su virtu kondensuotu pienu
- Pamažu supilame dalį (4 arbatinius šaukštelius) kavos, ištirpintos verdančiame vandenyje
- Gerai išplakame
- Supjaustome tortą į tris papločius
- įdarą padalijame per pusę
- Juo ištepame pirmą ir antrą paplotį, o uždengiame trečiuoju
- Gaminame glajų: miltinį cukrų sumaišome su kava, ištirpinta 200ml verdančio vandens
- Kavos glajų užpilame ant torto
- Papuošiame riešutais ir aukso spalvos dražė
- Glajus sustingsta maždaug per dvi valandas
labai geras receptas