Topinambų sriuba

Sriubos 1 comment

Topinambų sriuba

2.5 from 2 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Pienas600 ml 600

  • Petražolės1 šaukštas 1

  • Svogūnai2 vnt 2

  • Sviestas15 g 15

  • Malti pipirai pagal skonį

  • Bulvės1 kg 1

  • Topinambai3-4 vnt 3-4

  • Vištienos sultinys425 ml 425

Gaminimo eiga

  • Didelėje gilioje keptuvėje arba puode ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname ant nestiprios ugnies 5 min
  • , kol suminkštėja ir truputį pagelsta
  • Sudedame nuluptus ir supjaustytus topinambus, supilame pieną, sultinį, pasūdome, įberiame pipirų
  • Užviriname, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame apie 30 min
  • , kol žieminės bulvės suminkštėja
  • Atvėsiname, po to pertriname per sietelį arba sutriname elektriniu plakikliu
  • Sriubą vėl pašildome ant nestiprios ugnies, įberiame prieskonių, pilame į pašildytas lėkštes, pašlakstome grietine, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tuoj pat tiekiame į stalą
  • Tiekiame su baltos duonos skrebučiais
  • Pastabos: nuplikytus topinambus lengviau nulupti
  • Topinambų galime nelupti – prieš kepdami gerai nuplauname
  • Palikta žievele suteikia pikantišką riešutu skoni

One Comment

  1. Virsiu rytoj,turiu topinambų

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*