Topinambų sriuba
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Didelėje gilioje keptuvėje arba puode ištirpiname sviestą arba margariną, sudedame smulkiai supjaustytus svogūnus ir pakepiname ant nestiprios ugnies 5 min
- , kol suminkštėja ir truputį pagelsta
- Sudedame nuluptus ir supjaustytus topinambus, supilame pieną, sultinį, pasūdome, įberiame pipirų
- Užviriname, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame apie 30 min
- , kol žieminės bulvės suminkštėja
- Atvėsiname, po to pertriname per sietelį arba sutriname elektriniu plakikliu
- Sriubą vėl pašildome ant nestiprios ugnies, įberiame prieskonių, pilame į pašildytas lėkštes, pašlakstome grietine, apibarstome susmulkintomis petražolėmis ir tuoj pat tiekiame į stalą
- Tiekiame su baltos duonos skrebučiais
- Pastabos: nuplikytus topinambus lengviau nulupti
- Topinambų galime nelupti – prieš kepdami gerai nuplauname
- Palikta žievele suteikia pikantišką riešutu skoni
Virsiu rytoj,turiu topinambų