Tiramisu sūrio tortas (Tiramisu cheesecake)

Tortai 0 comments

Tiramisu sūrio tortas (Tiramisu cheesecake)

0.0 from 0 votes
Course: TortaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus2 šaukštai 2

  • Vanduo1 puodelis 1

  • Želatina2 šaukšteliai 2

  • Grietinė300 ml 300

  • Cukraus pudra1/3 puodelio 1/3

  • Kreminis sūris150 g 150

  • Kavos pupelės100 g 100

  • Malta kava1/4 puodelio 1/4

  • Marsala1/3 puodelio 1/3

  • Biskvitiniai piršteliai250 g 250

  • Maskarponė250 g 250

Gaminimo eiga

  • Kavą užplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti 4 minutes ir nukošti
  • Sumaišyti paruoštą kavą su cukrumi ir marsala
  • Aušinti apie 10 minučių
  • 80 ml gauto skysčio supilti į nedidelį puodą ir pavirti, kol skysčio liks apie 1 v
  • š
  • Ataušinti
  • Želatiną užbarstyti ant 2 v
  • š
  • šalto vandens, išbrinkinti ir pakaitinus ant vandens garų ištirpinti
  • Aušinti 5 min
  • Kreminį sūrį išplakti su cukraus pudra iki vientisos masės
  • Sudėti maskarponę, supilti marsalą, želatiną ir viską gerai išmaišyti
  • Grietinėlę išplakti iki standumo ir įmaišyti į sūrio masę
  • 22 cm skersmens torto formą šiek tiek patepti riebalais
  • Biskvitinių pirštelių galus nupjauti taip, kad sausainiai liktų 7 cm ilgio
  • Sausainių plokščiąsias puses pamirkyti likusioje kavoje ir sustatyti paruoštoje formoje nupjautais galais žemys pagal formos sieneles
  • Likusius sausainių galiukus taip pat pamirkyti kavoje ir sudėti ant formos dugno
  • Sukrėsti sūrio masę
  • Šaukštą tirštojo kavos sirupo pašlakstyti ant sūrio masės ir mediniu pagaliuku lengvai pamaišyti
  • Tortą per naktį pašaldyti
  • Prieš patiekiant pabarstyti šokoladu dengtomis kavos pupelėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*