Svogūnų plokštainis
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Vanduo – 1/2 stiklinės 1/2
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 500 g 500
Svogūnai – 1 kg 1
Riebalai – 1 šaukštas 1
Taukai – 100 g 100
Kėlimo milteliai truputis –
rūgęs pienas ar grietinė – 1 stiklinė 1
Gaminimo eiga
- Iš užminkytos tešlos (iš miltų, taukų, vandens, kėlimo miltelių ir druskos) iškočioti lakštą ir iškloti riebalais išteptą skardą
- Skridinėliais supjaustytus svogūnus patroškinti su 1 šaukštu riebalų ir sudėti ant tešlos
- Kiaušinius išplakti su rūgusiu pienu ar grietine ir druska, suberti 3 šaukštus miltus, gerai išmaišyti ir užpilti ant svogūnų
- Plokštainį kepti 45 min