Svočios pyragas – karvojus

Miltiniai patiekalai, Pyragai 0 comments

Svočios pyragas – karvojus

0.0 from 0 votes
Course: Miltiniai patiekalai, PyragaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus 125 g.

  • Miltai 500 g.

  • Razinos 1 stiklinė

  • Pienas 1/2 stiklinės

  • Sviestas 100 g.

  • Mielės 50 g.

  • Citrinos žievelė truputis

  • tryniai 5 vnt.

Gaminimo eiga

  • Į pašildytą pieną dedama ištrintos su trupučiu cukraus mielės, ištrinti su cukrumi tryniai, citrinos žievelės ir visi miltai
  • Pabaigoje pridėjus sviesto, gerai išminkoma
  • Tešla pastatoma šiltai, kad pakiltų, paskui iškočiojama piršto storio lakštu, patepama lydytu sviestu, pabarstoma razinomis, suvyniojama voleliu, iš kurio padaroma riestė (aštuoniukė)
  • Įdėjus į sviestu išteptą skardą, vėl pastatoma šiltai, kad gerai pakiltų, patepama išplaktu kiaušiniu ir kepama orkaitėje apie 1 val
  • Pyragą galima apsijoti miltiniu cukrumi

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*