Šviežių vaisių sriuba

Sriubos, Vaisių patiekalai 0 comments

Šviežių vaisių sriuba

0.0 from 0 votes
Course: Sriubos, Vaisių patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus250 g 250

  • Gvazdikėlis1 vnt 1

  • Ryžiai4 šaukštai 4

  • Vanduo1,5 l 1,5

  • Obuoliai1 kg 1

  • Grietinė0,5 stiklinės 0,5

  • Krakmolas2 šaukštai 2

  • Cinamonas truputis

  • Citrinos rūgštis pagal skonį

Gaminimo eiga

  • Vaisiai (obuoliai, kriaušės ar kt
  • ) nuplaunami, nulupami ir , išėmus sėklalizdžius, laikomi parūgštintame vandenyje, kad nepajuoduotų
  • Luobelės ir sėklalizdžiai užpilami šaltu vandeniu ir verdami, kol suminkštėja, paskui perkošiami
  • Vaisiai supjaustomi griežinėliais arba skiltelėmis, užpilami vaisių atliekų nuoviru, įdedama gvazdikėlis, cinamono, cukraus ir verdama ant mažos ugnies, kol vaisiai suminkštėja
  • Baigiant virti, supilamas šaltu virintu vandeniu atskiestas krakmolas ir užvirinama
  • Įberiama citrinos rūgšties ir sriuba atšaldoma
  • Atskirai išverdami ryžiai arba makaronai, perplaunami virintu vandeniu, atšaldomi ir sudedami į sriubą
  • Prieš valgant, užbalinama grietine arba grietinėle

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*