Šviežių vaisių sriuba
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 250 g 250
Gvazdikėlis – 1 vnt 1
Ryžiai – 4 šaukštai 4
Vanduo – 1,5 l 1,5
Obuoliai – 1 kg 1
Grietinė – 0,5 stiklinės 0,5
Krakmolas – 2 šaukštai 2
Cinamonas truputis –
Citrinos rūgštis pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Vaisiai (obuoliai, kriaušės ar kt
- ) nuplaunami, nulupami ir , išėmus sėklalizdžius, laikomi parūgštintame vandenyje, kad nepajuoduotų
- Luobelės ir sėklalizdžiai užpilami šaltu vandeniu ir verdami, kol suminkštėja, paskui perkošiami
- Vaisiai supjaustomi griežinėliais arba skiltelėmis, užpilami vaisių atliekų nuoviru, įdedama gvazdikėlis, cinamono, cukraus ir verdama ant mažos ugnies, kol vaisiai suminkštėja
- Baigiant virti, supilamas šaltu virintu vandeniu atskiestas krakmolas ir užvirinama
- Įberiama citrinos rūgšties ir sriuba atšaldoma
- Atskirai išverdami ryžiai arba makaronai, perplaunami virintu vandeniu, atšaldomi ir sudedami į sriubą
- Prieš valgant, užbalinama grietine arba grietinėle