Rudeninių vaisių sriuba.
Šviežių vaisių sriuba
Cooking time
50
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 40 g 40
Vanduo – 350 g 350
Grietinėlė – 20 g 20
Obuoliai – 80 g 80
Cinamonas – 1/2 g 1/2
Citrinos rūgštis pagal skonį –
Bulvių krakmolas – 10 g 10
Kriaušės – 90 g 90
Gaminimo eiga
- Vietoj grietinėlės galima naudoti ir grietinę
- Obuoliai ir kriaušės nuplaunami, nulupami, išimamos sėklinės ir laikomi parūgštintame vandenyje, kad nepajuostų
- Luobelės ir sėklinės užpilamos šaltu vandeniu ir verdamos, kol suminkštėja; paskui perkošiama
- Vaisiai supjaustomi griežinėliais arba skiltelėmis, užpilami vaisių atliekų nuoviromis, pridedama cinamono, cukraus ir verdama ant mažos ugnies
- Baigiant virti supilamas šaltu virintu vandeniu atskiestas krakmolas ir užvirinama
- Tada pridedama (pagal skonį) citrinos rūgšties, ir sriuba atšaldoma
- Prieš valgant ji užbalinama grietinėle arba grietine