Šviežių vaisių sriuba

Karšti patiekalai, Sriubos, Vaisių patiekalai 0 comments

Rudeninių vaisių sriuba.

Šviežių vaisių sriuba

0.0 from 1 vote
Course: Karšti patiekalai, Sriubos, Vaisių patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

50

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus40 g 40

  • Vanduo350 g 350

  • Grietinėlė20 g 20

  • Obuoliai80 g 80

  • Cinamonas1/2 g 1/2

  • Citrinos rūgštis pagal skonį

  • Bulvių krakmolas10 g 10

  • Kriaušės90 g 90

Gaminimo eiga

  • Vietoj grietinėlės galima naudoti ir grietinę
  • Obuoliai ir kriaušės nuplaunami, nulupami, išimamos sėklinės ir laikomi parūgštintame vandenyje, kad nepajuostų
  • Luobelės ir sėklinės užpilamos šaltu vandeniu ir verdamos, kol suminkštėja; paskui perkošiama
  • Vaisiai supjaustomi griežinėliais arba skiltelėmis, užpilami vaisių atliekų nuoviromis, pridedama cinamono, cukraus ir verdama ant mažos ugnies
  • Baigiant virti supilamas šaltu virintu vandeniu atskiestas krakmolas ir užvirinama
  • Tada pridedama (pagal skonį) citrinos rūgšties, ir sriuba atšaldoma
  • Prieš valgant ji užbalinama grietinėle arba grietine

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*