Šviežių bulvių salotos su mėsa ir pankoliais
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 6 šaukštai 6
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Fermentinis sūris – 40 g 40
Pomidorai – 200 g 200
Bazilikai – 1 pluoštelis 1
Bulvės – 800 g 800
Baltas vynas – 3 šaukštai 3
Jautienos filė – 8 ploni griežiniai 8
Pankoliai – 1 vnt 1
Džiovintos pankolių sėklos – 1 šaukštas 1
Gaminimo eiga
- Receptas 4-ioms porcijoms
- Bulvytes kruopščiai nuplaukite, nušveiskite šepetėliu ir išvirkite pasūdytame vandenyje kartu su pankolių sėklomis
- Į actą įberkite druskos, pipirų, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite
- Nusunktas bulves nulupkite, perpjaukite pusiau, užpilkite marinatu, išmaišykite ir 30 min
- palaikykite
- Tuo tarpu nuplautus ir nusausintus pomidorus perpjaukite į 4 dalis
- Nuvalytą, nuplautą pankolį supjaustykite plonomis juostelėmis, nuskabykite bazilikų lapelius
- Bulvių puseles sumaišykite su pankolių, pomidorais bei bazilikų lapeliais
- Į 4 plokščias lėkštes dėkite po du mėsos griežinius
- Ant jų sudėkite daržoves ir apibarstykite tarkuoto sūrio drožlėmis
- Patiekdami viršų galite papuošti smulkintais pankolių lapeliais