Sviestinė pynė (Brioche)

Duonos patiekalai 0 comments

Sviestinė pynė (Brioche)

0.0 from 0 votes
Course: Duonos patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

15

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

Gaminimo eiga

  • Nedideliame dubenyje sumaišyti mieles, vandenį ir 1 v
  • š
  • cukraus
  • Uždengti ir palaikyti šiltai 10 min
  • Miltus persijoti ir dideliame dubenyje sumaišyti su likusiu cukrumi ir druska
  • Supilti kiaušinius, mieles ir minkyti 10 min
  • , kol tešla taps lygi ir elastinga
  • Sviestą padalinti į 10 dalių
  • Kiekvieną gabaliuką paeiliui įminkyti į tešlą
  • Kiekvieną kitą sviesto gabaliuką dėti į tešlą tik tuomet, kai ankstesnis gabaliukas bus visiškai įminkytas į tešlą
  • Dėti tešlą į dubenį, uždengti ir laikyti šaldytuve per naktį
  • Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuoti 40 cm ilgio volelį
  • Volelius supinti į pynę
  • Pynę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir pakildinti apie 1 val
  • Patepti kiaušiniu, pabarstyti cukrumi ir kepti iki 220º C įkaitintoje orkaitėje 10 min
  • , tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 10 – 15 min

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*