Sviestinė pynė (Brioche)
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Cukrus – 25 g 25
Vanduo – 40 ml 40
Kiaušiniai – 3 vnt 3
Miltai – 300 g 300
Sviestas – 125 g 125
Mielės – 1 pakelis 1
Gaminimo eiga
- Nedideliame dubenyje sumaišyti mieles, vandenį ir 1 v
- š
- cukraus
- Uždengti ir palaikyti šiltai 10 min
- Miltus persijoti ir dideliame dubenyje sumaišyti su likusiu cukrumi ir druska
- Supilti kiaušinius, mieles ir minkyti 10 min
- , kol tešla taps lygi ir elastinga
- Sviestą padalinti į 10 dalių
- Kiekvieną gabaliuką paeiliui įminkyti į tešlą
- Kiekvieną kitą sviesto gabaliuką dėti į tešlą tik tuomet, kai ankstesnis gabaliukas bus visiškai įminkytas į tešlą
- Dėti tešlą į dubenį, uždengti ir laikyti šaldytuve per naktį
- Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuoti 40 cm ilgio volelį
- Volelius supinti į pynę
- Pynę dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti ir pakildinti apie 1 val
- Patepti kiaušiniu, pabarstyti cukrumi ir kepti iki 220º C įkaitintoje orkaitėje 10 min
- , tada sumažinti temperatūrą iki 180º C ir dar kepti 10 – 15 min