Šventinis vištienos kepsnys

Paukštienos patiekalai 0 comments

Šventinis vištienos kepsnys

0.0 from 0 votes
Course: Paukštienos patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus (aptepimui)

  • Druska pagal skonį

  • Pipirai pagal skonį

  • Viščiukas1 vnt 1

  • Citrinos2 vnt 2

  • Rozmarinos šakelės kelios

  • Sojos padažas (aptepimui)

Gaminimo eiga

  • Gerai nuplaukite viščiuką ir nusausinkite servetele
  • Supjaustykite citrinas skiltelemis
  • Sumaišykite pipirus bei druską
  • Puse šio mišinio ištrinkite viščiuko vidų bei išorę
  • Sukiškite į viščiuko vidų rozmarino šakeles ir supjaustytas citrinas
  • Pilvą susmeikite dantu krapštuku
  • Prapjaukite odelę aplink vištos šlauneles iš abieju krutineles pusiu
  • Pakelkite ją pirštais ir prikimškite druskos bei pipiru, taip pat susmulkinto rozmarino
  • Sunerkite odeles dantų krapštukais
  • Visą viščiuką aptepkite aliejaus ir sojos padažo mišiniu
  • Kepkite viščiuką 175 C temperaturos orkaiteje apie pusantros valandos
  • Patikrinkite, ar mesa iškepusi: ismeikite dantu krapštuką i storiausią šlauneles vietą
  • Jei iš mesos sunkiasi rausvas ir skaidrus skystis – viščiukas gatavas
  • Atvėsusį viščiuką supjaustykite gabaleliais
  • Patarimas
  • Po kepimo iš atsiradusio mėsos sultinio galite pasigaminti padažą
  • Lygiai taip pat galite kepti vištienos šlauneles
  • Jos iškepa beveik dvigubai greičiau nei visas viščiukas

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*