Šventinis vištienos kepsnys
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus (aptepimui) –
Druska pagal skonį –
Pipirai pagal skonį –
Viščiukas – 1 vnt 1
Citrinos – 2 vnt 2
Rozmarinos šakelės kelios –
Sojos padažas (aptepimui) –
Gaminimo eiga
- Gerai nuplaukite viščiuką ir nusausinkite servetele
- Supjaustykite citrinas skiltelemis
- Sumaišykite pipirus bei druską
- Puse šio mišinio ištrinkite viščiuko vidų bei išorę
- Sukiškite į viščiuko vidų rozmarino šakeles ir supjaustytas citrinas
- Pilvą susmeikite dantu krapštuku
- Prapjaukite odelę aplink vištos šlauneles iš abieju krutineles pusiu
- Pakelkite ją pirštais ir prikimškite druskos bei pipiru, taip pat susmulkinto rozmarino
- Sunerkite odeles dantų krapštukais
- Visą viščiuką aptepkite aliejaus ir sojos padažo mišiniu
- Kepkite viščiuką 175 C temperaturos orkaiteje apie pusantros valandos
- Patikrinkite, ar mesa iškepusi: ismeikite dantu krapštuką i storiausią šlauneles vietą
- Jei iš mesos sunkiasi rausvas ir skaidrus skystis – viščiukas gatavas
- Atvėsusį viščiuką supjaustykite gabaleliais
- Patarimas
- Po kepimo iš atsiradusio mėsos sultinio galite pasigaminti padažą
- Lygiai taip pat galite kepti vištienos šlauneles
- Jos iškepa beveik dvigubai greičiau nei visas viščiukas