Šventiniai suktinukai
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus (kepimui) –
Druska pagal skonį –
Svogūnas – 1 vnt 1
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 2 šaukštai 2
Pipirai pagal skonį –
Grietinė – 100 g 100
Sviestas – 50 g 50
Džiūvėsiai – 50 g 50
Voveraitės – 1,5 stiklinės 1,5
Rauginti kopūstai – 2 l 2
Kiaulienos nugarinė – 1 kg 1
Kiaulienos prieskoniai pagal skonį –
Gaminimo eiga
- Kiaulienos nugarinę supjaustome 1,5 cm
- storio griežinėliais, išmušame mėsos plaktuku, įtriname kiaulienos prieskoniai ir paliekame 1val
- Įdarui pakepiname kubeliai supjaustytus svogūnus, voveraites, įmaišome miltus, greitinę, paskaniname druska ir pipirais
- Iš nugarinės formuodami suktinukus įdedame po 1,5 šaukšto įdaro
- Suktinukus pavoliojime kiaušinių plakinyje, džiūvėsiuose ir paliekame apdžiūti
- Tuomet kepame aliejuje
- Suktinukus įdedame į puodą su raugintais kopūstais, įpilame 1 stiklinę vandens ir troškiname apie 30-40min
- Patiekiame suktinukus perpjautus pusiau su kopūstais ir virtomis bulvėmis