Šventinė Duona su obuoliais ir imbieru

Duonos patiekalai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Šventinė Duona su obuoliais ir imbieru

0.0 from 0 votes
Course: Duonos patiekalai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Lengvas
Cooking time

1

hour 

30

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Aliejus1/2 stiklinės 1/2

  • Druska1/2 arbatinio šaukštelio 1/2

  • Miltai2 stiklinės 2

  • Razinos1/2 stiklinės 1/2

  • Pienas1/2 stiklinės 1/2

  • Obuoliai2-4 vnt 2-4

  • Cinamonas1/2 arbatinio šaukštelio 1/2

  • Kiaušinis1 vnt 1

  • Imbieras7 valgomieji šaukštai 7

  • Rudasis cukrus1/2 stiklinės 1/2

  • Kmynai1 arbatinis šaukštelis 1

  • Graikiniai riešutai stiklinė

  • Muskatas1/2 arbatinio šaukštelio 1/2

  • Vanilė arbatinis šaukštelis

  • Apelsinų žievelės2 valgomieji šaukštai 2

  • Linų sėmenys4 valgomieji šaukštai 4

  • Soda kepimui3/4 arbatinio šaukštelio 3/4

Gaminimo eiga

  • Sumaišykite vanilę, cukrų, imbierą, aliejų, pieną ir kiaušinius
  • Ir padėkite į šoną
  • Į kitą indą nusijokite miltus, cinamoną, muskatą, kmynus, kepimo sodą ir druską
  • Palengva suberkite viską į prieš tai pagamintą mišinį
  • Įdėkite nuluptus ir supjaustytus obuolius
  • Suberkite razinas, smulkintus riešutus
  • Kruopščiai susmulkinkite apelsinų žieveles ir suberkite
  • Paimkite kepimo formą
  • Ištepkite aliejum/riebalais, o geriausia išklokite kepimo popieriumi
  • Palengva, tolygiai supilkite pagamintą mišinį
  • Kepkite 170 C temperatūroje maždaug 70 minučių
  • Jeigu turite formas keksams, galite pasigaminti skanių keksiukų
  • Norėčiau priminti, jog tai duona, todėl nebus saldi
  • Jeigu norite, jog skonis būtų panašesnis į pyrago, gamybos procese dėkite daugiau cukraus
  • Šio recepto gamyboje buvo naudojami ruginiai miltai, tačiau galima naudoti ir paprastus
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*