Svarainių uogienė

Uogienės 1 comment

Svarainių uogienė

5.0 from 2 votes
Course: UogienėsDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus800 g 800

  • Vanduo1,5 stiklinės 1,5

  • Svarainiai1 kg 1

Gaminimo eiga

  • Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai
  • Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai
  • Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį
  • Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min
  • (kol suminkštėja)
  • Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami)
  • Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min
  • (kol vaisiai pasidaro permatomi)
  • Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma

One Comment

  1. Reikes pabandyti.. manau turetu buti skanu. Jau seniai ieskojau panasaus recepto, nes vis nenumanydavau, ka daryti su tais svarainiais. jie tikdavo tik arbatai…

    P.s dekoju uz recepta 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*