Svarainių uogienė
Cooking time
1
hour
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus – 800 g 800
Vanduo – 1,5 stiklinės 1,5
Svarainiai – 1 kg 1
Gaminimo eiga
- Uogienei vartojami prinokę, geltoni vaisiai
- Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai
- Pjaustant vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį
- Paruošti vaisiai apverdami 5—10 min
- (kol suminkštėja)
- Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (suvartojamas vanduo, kuriame vaisiai buvo apvirinami)
- Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min
- (kol vaisiai pasidaro permatomi)
- Uogienė kelis kartus sukratant, supilstoma į kaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma
Reikes pabandyti.. manau turetu buti skanu. Jau seniai ieskojau panasaus recepto, nes vis nenumanydavau, ka daryti su tais svarainiais. jie tikdavo tik arbatai…
P.s dekoju uz recepta 😉