Puikus užkandis žmonėms, kurie mėgsta riestainius, tačiau ne saldžius, o sūrius.
Sūrūs riestainiai
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska truputis –
Kiaušiniai – 2 vnt 2
Miltai – 3,5-4 stiklinės 3,5-4
Pienas – 3/4 stiklinės 3/4
Riebalai – 1 šaukštas 1
Mielės – 40 g 40
Aguonos truputis –
rūgęs pienas truputis –
Gaminimo eiga
- Šiltame piene išleistos ir kiek pakildintos mielės supilamos į miltus, sudedami likusieji produktai
- Iš pagamintos ir pakildintos tešlos ant miltais pabarstytos lentos kočiojami 20 cm
- ilgio voleliai; jie sujungiami ratuku
- Riestainiai palaikomi šiltai, kad pakiltų
- Paskui sumetami į verdantį pasūdytą vandenį
- Iškilę išgriebiami, tuoj pat sudedami į riebalais išteptą skardą, apibarstomi aguonomis ir kepami labai karštoje orkaitėje, kol pagels