Sūrio putėsiai su krabais

Užkandžiai 0 comments

Sūrio putėsiai su krabais

0.0 from 0 votes
Difficulty: Lengvas
Cooking time

3

hours 

20

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska pagal skonį

  • Grietinėlė125 ml 125

  • Želatina16 g 16

  • Salotų lapai (papuošimui)

  • u0026 quot 0026

  • Graikiniai riešutai (puselės, papuošimui)

  • Kiaušinių baltymai2 vnt 2

  • Gorgonzolos sūris250 g 250

  • Maskarponės sūris150 g 150

  • Krabų mėsa200 g 200

  • Citirnų sultys1 šaukštas 1

Gaminimo eiga

  • Krabų mėsą smulkiai supjaustome, pašlakstome citrinos sultimis ir paliekame pusvalandžiui pastovėti
  • Želatiną išbrinkiname nedideliame kiekyje šalto vandens
  • Tada ištirpiname garų vonelėje
  • Gorgonzolą sutriname šakute, sudedame į puodą ir užkaičiame, nustatę silpną kaitrą
  • Pamažu maišydami supilame grietinėlę, tabasco padažą
  • Maišome, kol masė tampa vienalytė
  • Nukaičiame
  • Sudedame susmulkintą maskarponę, kiaušinių baltymus, viską gerai išmaišome
  • Įmaišome krabų mėsą
  • Masę sudedame į formelę ir padedame kelioms valandoms šaltai, kad sustingtų
  • Formelę trumpam panardiname į šiltą vandenį ir išvožiame putėsius į salotų lapais papuoštą lėkštę
  • Puošiame graikinių riešutų puselėmis

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*