Su pomidorais keptas karpis
Cooking time
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska pagal skonį –
Svogūnai – 2 vnt 2
Fermentinis sūris – 50 g 50
Pomidorai – 3 vnt 3
Sviestas – 60 g 60
Alyvuogių aliejus – 300 ml 300
Malti pipirai pagal skonį –
Karpis – 2 kg 2
Česnakai – 3 skiltelės 3
Baltas vynas – 150 g 150
Garstyčių grūdeliai – 1-2 šaukšteliai 1-2
Gaminimo eiga
- Karpius išdarinėkite ir supjaustykite stambiais gabalais
- Pasūdykite, apibarstykite pipirais ir iškepkite aliejuje
- Tada dėkite į troškintuvą
- Aliejuje, kuriame kepė žuvys, pakepinkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir sutrintus česnakus
- Kai svogūnai pagels, berkite garstyčias ir sudėkite nuluptus bei supjaustytus pomidorus
- Troškinkite, kol pomidorai ištiš
- Tada pilkite vyną, išmaišykite ir viską krėskite į troškintuvą su karpiais
- Užtarkuokite sūrį, uždėkite sviestą ir apkepkite orkaitėje
bandysiu daryt – turiu karpį.