Karpį supjaustykite gabalėliais ir kepkite aliejuje. Tada sudėkite į troškinkite svogūnus, česnakus, garstyčias ir pomidorus. Pilkite vyną, užtarkuokite sūrį ir apkepkite orkaitėje su sviestu.
Su pomidorais keptas karpis
Gaminimo laikas
1
hour15
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus – 300 ml 300
Baltas vynas – 150 g 150
Česnakai – 3 skiltelės 3
Druska: pagal skonį –
Fermentinis sūris – 50 g 50
Garstyčių grūdeliai – 1-2 šaukšteliai 1-2
Karpis – 2 kg 2
Malti pipirai: pagal skonį –
Pomidorai – 3 vnt 3
Sviestas – 60 g 60
Svogūnai – 2 vnt 2
Gaminimo eiga
- Karpius išdarinėkite ir supjaustykite stambiais gabalais.
- Pasūdykite, apibarstykite pipirais ir iškepkite aliejuje.
- Tada dėkite į troškintuvą.
- Aliejuje, kuriame kepė žuvys, pakepinkite griežinėliais supjaustytus svogūnus ir sutrintus česnakus.
- Kai svogūnai pagels, berkite garstyčias ir sudėkite nuluptus bei supjaustytus pomidorus.
- Troškinkite, kol pomidorai ištiš.
- Tada pilkite vyną, išmaišykite ir viską krėskite į troškintuvą su karpiais.
- Užtarkuokite sūrį, uždėkite sviestą ir apkepkite orkaitėje.