Su grikių koše keptas karpis – ant košės dedama žuvis ir kiaušinis, užpilama grietine, apibarstoma žalumynais. Galima naudoti kitas žuvų rūšis.
Su koše keptas karpis
Gaminimo laikas
45
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Augaliniai riebalai – 8 g 8
Druska: pagal skonį –
Grietinė – 100 g 100
Grikių košė – 150 g 150
Kiaušiniai – 1/4 vnt 1/4
Miltai – 6 g 6
Sūris – 5 g 5
Sviestas – 10 g 10
Žalumynai: papuošimui –
Žuvis – 125 g 125
Gaminimo eiga
- Išvirta ir sviestu išmaišyta biri grikių košė sudedama į keptuvės vidurį.
- Ant košės dedama mažame riebalų kiekyje iškepta žuvis, ant žuvies – kiaušinio griežinėlis ir viskas užpilama grietine arba grietinės padažu, užbarstoma petražolių lapelių.
- Tokiu būdu galima kepti menkę, šamą, sterką, lydeką, karosą.