Sriuba su duona, džiovintais vaisiais ir vyšnių uogiene
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Cukrus pagal skonį –
Vanduo – 2 l 2
Kiaušiniai – 1 vnt 1
Miltai – 1 stiklinė 1
Razinos – 200 g 200
Obuoliai – 200 g 200
Grietinė – 100 g 100
Sviestas – 1/2 šaukšto 1/2
Cinamonas pagal skonį (stambiai maltas) –
Gvazdikėliai – 1-2 vnt 1-2
Juoda ruginė duona – 3 riekės 3
Vyšnių uogienė – 200 g 200
Gaminimo eiga
- Į puodą su vandeniu sudedame duonos riekeles, paverdame, kol duona suminkštėja
- Duoną išgriebiame, pertriname per sietelį, sudedame atgal į puodą
- Jeigu reikia, įpilame verdančio vandens Sudedame nuplautas razinas, džiovintus obuolius, suberiame gvazdikėlius ir paverdame
- Po to supilame vyšnių uogienę (be kauliukų) ir dar truputį paverdame
- Iš kiaušinio, miltų, druskos ir vandens paruošiame grietinės tirštumo tešlą
- Paruoštą tešlą šaukštu (arba per burokinę tarką) suleidžiame į verdančią sriubą ir dar paverdame
- Baigiant virti, įberiame cinamono (jeigu mėgstame), cukraus, truputį pasūdome
- Galime įdėti sviesto
- Tiekiame su grietine
- Valgome karštą arba šaltą