Sriuba su duona, džiovintais vaisiais ir vyšnių uogiene

Sriubos 0 comments

Sriuba su duona, džiovintais vaisiais ir vyšnių uogiene

0.0 from 0 votes
Course: SriubosDifficulty: Lengvas
Cooking time

40

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus pagal skonį

  • Vanduo2 l 2

  • Kiaušiniai1 vnt 1

  • Miltai1 stiklinė 1

  • Razinos200 g 200

  • Obuoliai200 g 200

  • Grietinė100 g 100

  • Sviestas1/2 šaukšto 1/2

  • Cinamonas pagal skonį (stambiai maltas)

  • Gvazdikėliai1-2 vnt 1-2

  • Juoda ruginė duona3 riekės 3

  • Vyšnių uogienė200 g 200

Gaminimo eiga

  • Į puodą su vandeniu sudedame duonos riekeles, paverdame, kol duona suminkštėja
  • Duoną išgriebiame, pertriname per sietelį, sudedame atgal į puodą
  • Jeigu reikia, įpilame verdančio vandens Sudedame nuplautas razinas, džiovintus obuolius, suberiame gvazdikėlius ir paverdame
  • Po to supilame vyšnių uogienę (be kauliukų) ir dar truputį paverdame
  • Iš kiaušinio, miltų, druskos ir vandens paruošiame grietinės tirštumo tešlą
  • Paruoštą tešlą šaukštu (arba per burokinę tarką) suleidžiame į verdančią sriubą ir dar paverdame
  • Baigiant virti, įberiame cinamono (jeigu mėgstame), cukraus, truputį pasūdome
  • Galime įdėti sviesto
  • Tiekiame su grietine
  • Valgome karštą arba šaltą

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*