Šparaginės pupelės
Cooking time
40
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Aliejus – 1,5 l 1,5
Druska – 1/2 šaukštelio 1/2
Cukrus pagal skonį –
Pipirai – 1/2 šaukštelio 1/2
Citrinų žievelės – 1 citrinos 1
Apelsinų sultys – 0,5 l 0,5
Krakmolas – 1 stiklinė 1
Kepimo milteliai – 1,5 šaukštelio 1,5
Čili pipirai – 1 vnt 1
Tunas – 400 g 400
Imbierai pagal skonį (padažui) –
Paprikos – 0,5 šaukštelio 0,5
Kiaušinių baltymai – 2 kiaušinių 2
Baltos šparaginės pupelės – 500 g 500
žalios šparaginės pupelės – 500 g 500
Gaminimo eiga
- Smulkiai sukapokite imbierą ir čilio pipiriuką, suberkite į apelsinų sultis ir virkite 15 minučių
- Šaukštą krakmolo sumaišykite su 5 šaukštais šalto vandens ir supilkite į padažą
- Nulupkite ir paruoškite šparagus
- Virkite apie 7 minutes pasūdytame vandenyje, įbėrę žiupsnelį cukraus
- Nukoškite kiaurasamčiu, šparagus pavoliokite tešloje ir virkite gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai pageltonuos
- Žuvį įtrinkite citrinos žievele, pabarstykite pipirais ir patiekite supjaustytą žalią arba pakepintą aliejuje su šparagais ir padažu