Spanguolių ir mėlynių pyragas

Įvairūs desertai, Pyragai, Uogų patiekalai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalai 0 comments

Spanguolių ir mėlynių pyragas

0.0 from 0 votes
Course: Įvairūs desertai, Pyragai, Uogų patiekalai, Kūčių patiekalai, Kalėdiniai patiekalaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

2

hours 
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Druska arbatinis šaukštelis

  • Cukrus1,5 stiklinės 1,5

  • Vanduo2 valgomieji šaukštai 2

  • Miltai2,5 stiklinės 2,5

  • Pienas2 valgomieji šaukštai 2

  • Grietinė1/3 stiklinės 1/3

  • Sviestas1/2 stiklinės 1/2

  • Cukraus pudra valgomasis šaukštas

  • Spanguolės350 g 350

  • Apelsinas1/2 vnt 1/2

  • Melynės500 ml 500

  • Augaliniai riebalai1/2 stiklinės 1/2

Gaminimo eiga

  • Valandą prieš gaminimą susmulkiname gabaliukais sviestą ir dedame į šaldytuvą
  • Taip pat stiklinę su vandeniu, bei riebalus (vietoj riebalų galima naudoti tą patį sviestą arba margariną)
  • Tam kad viskas atšaltų
  • Tešlai: sumaišome miltus su arbatiniu šaukšteliu druskos ir dviem arbatiniais šaukšteliais cukraus
  • Įdėkite sviestą, maišykite ir trinkite kol viskas išsimaišys ir pavirs viena pusiau biria mase
  • Įdėkite grietinę ir du valguomuosius šaukštus šalto ledinio vandens
  • Truputi pamaišykite ir Išminkykite tešlą
  • Suformuokite kamuolį 🙂 Kamuolį truputį pavoliokite miltuose, suplokite į maždaug 2,5-3 cm storio paplotį
  • Perpjaukite į dvi lygias dalis, įviniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą
  • Laikykite mažiausiai 30 min
  • , o geriausia palikti nakčiai
  • Išplakite puse apelsino su mikseriu arba smulkiai sutrinkite
  • Apelsino nulupti ar išimti sėklų nereikia
  • Padėkite į šoną
  • Didelėje padažų keptuvėje sumaišykite spanguoles, mėlynes, sutrintą apelsiną, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, stiklinę cukraus
  • Palengva viską užvirinkite, nuolat pamaišydami
  • Užtruks apie 5 min, masė sutirštės, o cukrus ištirps
  • Padėkite į šalį, atvėsti
  • Į orkaitę įdėkitekepimo skardą
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 C
  • Dabar pradedame gaminti pyragą 🙂 Paimkite vieną tešlos dalį, suformuokite apskritimą (apie 25 cm
  • skersmens), viską darykite ant miltuoto paviršiaus 🙂 Iškočiokite
  • Suvyniokite į ritinėlį ir išviniokite ant kepimo formos, truputėlį spustelkite kad priglustu prie kepimo formos
  • Iš antros tešlos dalies suformuokite 30 cm (šiek tiek didesnį apskritimą), iškočiokite
  • Jeigu reikia pridėkite miltų
  • Ant pirmos tešlos dėkite, kuri kepimo skardoje per vidurį su šaukštu dėkite įdarą
  • Ištepkite visą paviršių lygiai, truputėli palikite krastus, kad būtų galima užspausti kampus
  • Dėkite ant viršaus antrą didesnį tešlos pagrindą truputi spustelkite, iš kraštų peiliu atsargiai nuimkite įdaro perteklių, užspauskite kampelius
  • Pyragą keliose vietose įpjaukite tam, kad kepant išeitų garai
  • Ant kepimo skardos orkaitėje padėkite kepimo popieriaus ir ant viršaus statykite kepimo formą su pyragu
  • Kepkite apie 50 min, kuomet pluta pasidarys aukso spalvos 🙂 Patiekite kambario temperatūros
  • Apibarstykite cukraus pudra, užpilkite pora valgomųjų šaukštu pieno
  • Galima kartu su ledais
  • Receptų knyga linki jums skanaus!rn 

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*