Spanguolių ir mėlynių pyragas
Cooking time
2
hours
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Druska arbatinis šaukštelis –
Cukrus – 1,5 stiklinės 1,5
Vanduo – 2 valgomieji šaukštai 2
Miltai – 2,5 stiklinės 2,5
Pienas – 2 valgomieji šaukštai 2
Grietinė – 1/3 stiklinės 1/3
Sviestas – 1/2 stiklinės 1/2
Cukraus pudra valgomasis šaukštas –
Spanguolės – 350 g 350
Apelsinas – 1/2 vnt 1/2
Melynės – 500 ml 500
Augaliniai riebalai – 1/2 stiklinės 1/2
Gaminimo eiga
- Valandą prieš gaminimą susmulkiname gabaliukais sviestą ir dedame į šaldytuvą
- Taip pat stiklinę su vandeniu, bei riebalus (vietoj riebalų galima naudoti tą patį sviestą arba margariną)
- Tam kad viskas atšaltų
- Tešlai: sumaišome miltus su arbatiniu šaukšteliu druskos ir dviem arbatiniais šaukšteliais cukraus
- Įdėkite sviestą, maišykite ir trinkite kol viskas išsimaišys ir pavirs viena pusiau biria mase
- Įdėkite grietinę ir du valguomuosius šaukštus šalto ledinio vandens
- Truputi pamaišykite ir Išminkykite tešlą
- Suformuokite kamuolį 🙂 Kamuolį truputį pavoliokite miltuose, suplokite į maždaug 2,5-3 cm storio paplotį
- Perpjaukite į dvi lygias dalis, įviniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą
- Laikykite mažiausiai 30 min
- , o geriausia palikti nakčiai
- Išplakite puse apelsino su mikseriu arba smulkiai sutrinkite
- Apelsino nulupti ar išimti sėklų nereikia
- Padėkite į šoną
- Didelėje padažų keptuvėje sumaišykite spanguoles, mėlynes, sutrintą apelsiną, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos, stiklinę cukraus
- Palengva viską užvirinkite, nuolat pamaišydami
- Užtruks apie 5 min, masė sutirštės, o cukrus ištirps
- Padėkite į šalį, atvėsti
- Į orkaitę įdėkitekepimo skardą
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 C
- Dabar pradedame gaminti pyragą 🙂 Paimkite vieną tešlos dalį, suformuokite apskritimą (apie 25 cm
- skersmens), viską darykite ant miltuoto paviršiaus 🙂 Iškočiokite
- Suvyniokite į ritinėlį ir išviniokite ant kepimo formos, truputėlį spustelkite kad priglustu prie kepimo formos
- Iš antros tešlos dalies suformuokite 30 cm (šiek tiek didesnį apskritimą), iškočiokite
- Jeigu reikia pridėkite miltų
- Ant pirmos tešlos dėkite, kuri kepimo skardoje per vidurį su šaukštu dėkite įdarą
- Ištepkite visą paviršių lygiai, truputėli palikite krastus, kad būtų galima užspausti kampus
- Dėkite ant viršaus antrą didesnį tešlos pagrindą truputi spustelkite, iš kraštų peiliu atsargiai nuimkite įdaro perteklių, užspauskite kampelius
- Pyragą keliose vietose įpjaukite tam, kad kepant išeitų garai
- Ant kepimo skardos orkaitėje padėkite kepimo popieriaus ir ant viršaus statykite kepimo formą su pyragu
- Kepkite apie 50 min, kuomet pluta pasidarys aukso spalvos 🙂 Patiekite kambario temperatūros
- Apibarstykite cukraus pudra, užpilkite pora valgomųjų šaukštu pieno
- Galima kartu su ledais
- Receptų knyga linki jums skanaus!rn