Spanguolių gira
Cooking time
1
hour39
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Spanguolės perrenkamos, nuplaunamos ir, užpylus 3 l
- vandens, kaitinamos, kol pradeda sproginėti
- Tada perkošiama, uogos pertrinamos pro sietą, suberiamas cukrus ir papildoma virintu iki 30 laipsnių atvėsintu vandeniu, kad būtų 10 l
- Į jį sudedamos su cukrumi ištrintos mielės ir, pridengus drobule, rauginama vieną parą
- Putos nugraibomos, kai jos užsideda ant viso giros paviršiaus
- Tada gira perkošiama, supilstoma į butelius, į kiekvieną įdedama po raziną
- Buteliai užkemšami ir išnešami į rūsį
- Geriama po 3 dienų