Spanguolinis pyragas
Cooking time
1
hour10
minutes
Gaminimo rėžimas
Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas
Ingredientai
Gaminimo eiga
- Sviestas arba margarinas supjaustomas nedideliais gabalėliais ir paliekamas ant lentos, kad suminkštėtų
- Tryniai atskiriami nuo baltymų, pastarieji įdedami į šaldytuvą
- Tryniai ištrinami su šaukštu cukraus, sudedamas suminkštėjęs sviestas, miltai ir užminkoma tešla, Tada į apvalią formą (sviestu tepti nereikia) įdedama tešla ir paskirstoma, padarius aukštus kraštus
- Kepama 150-175 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą spalvą
- Kol kepa paplotis, spanguolės nuplaunamos ir sugrūdamos, kad gautųsi košė, suberiamas vanilinis, paprastas cukrus, išmaišoma
- Jei mėgstate saldžiai, galite dėti daugiau cukraus, jei mėgstate rūgščiau – dėkite mažiau
- Iškepęs paplotis išimamas iš orkaitės, ant jo sukrečiama spanguolių masė (tiek, kad nepratekėtų pro kraštus)
- Iš šaldytuvo išimami baltymai, suplakami iki standžių putų
- Bebaigiant plakti, plona srovele įberiama šiek tiek cukraus
- Baltymai sukrečiami ant viršaus, kad paslėptų spanguoles ir pyragas iškart dedamas į orkaitę
- Kepama tol, kol viskas gražiai paruduos
- Šis pyragas ilgai būna šviežias
Aciu uz si nuostabu recepta. Labai skanus.