Spanguolinis pyragas

Desertai, saldumynai, Pyragai 1 comment

Spanguolinis pyragas

5.0 from 1 vote
Course: Desertai, saldumynai, PyragaiDifficulty: Vidutinis
Cooking time

1

hour 

10

minutes
Gaminimo rėžimas

Įjunk gaminimo rėžimą, kad neužmigtų įrenginio ekranas

Ingredientai

  • Cukrus100 g 100

  • Miltai1,5-2 stiklinės 1,5-2

  • Sviestas200 g 200

  • Spanguolės200-250 g 200-250

  • Vanilinis cukrus1/4 pakelio 1/4

  • Kiaušinių tryniai2 vnt 2

Gaminimo eiga

  • Sviestas arba margarinas supjaustomas nedideliais gabalėliais ir paliekamas ant lentos, kad suminkštėtų
  • Tryniai atskiriami nuo baltymų, pastarieji įdedami į šaldytuvą
  • Tryniai ištrinami su šaukštu cukraus, sudedamas suminkštėjęs sviestas, miltai ir užminkoma tešla, Tada į apvalią formą (sviestu tepti nereikia) įdedama tešla ir paskirstoma, padarius aukštus kraštus
  • Kepama 150-175 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą spalvą
  • Kol kepa paplotis, spanguolės nuplaunamos ir sugrūdamos, kad gautųsi košė, suberiamas vanilinis, paprastas cukrus, išmaišoma
  • Jei mėgstate saldžiai, galite dėti daugiau cukraus, jei mėgstate rūgščiau – dėkite mažiau
  • Iškepęs paplotis išimamas iš orkaitės, ant jo sukrečiama spanguolių masė (tiek, kad nepratekėtų pro kraštus)
  • Iš šaldytuvo išimami baltymai, suplakami iki standžių putų
  • Bebaigiant plakti, plona srovele įberiama šiek tiek cukraus
  • Baltymai sukrečiami ant viršaus, kad paslėptų spanguoles ir pyragas iškart dedamas į orkaitę
  • Kepama tol, kol viskas gražiai paruduos
  • Šis pyragas ilgai būna šviežias

One Comment

  1. Aciu uz si nuostabu recepta. Labai skanus.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*